11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Panel diskusijom Van okvira obilježen kraj manifestacije Ženske priče

Podgorica

Comments 0

Panel diskusijom Van okvira obilježen kraj manifestacije Ženske priče

Autor: Antena M

  • Viber

U Kući Rista Stijovića održana je treća po redu, a ujedno i posljednja panel diskusija u okviru manifestacije "Ženske priče", pod nazivom "Van okvira". 

Panelisti Nataša Gardešević Kovačević - Njezvanova, Milena Pajović i Lazar Ilić govorili su o savremenim oblicima društvenog djelovanja, o uticaju koji imaju na kreiranje cjelokupnog društvenog ambijenta, te odgovornosti koju to nosi sa sobom. 

Tom prilikom, panelisti su istakli da je crnogorsko društvo na dobrom putu da u potpunosti prevaziđe podjelu poslova na "muške" i "ženske", te da je ono danas dovoljno zrelo da prihvati nekonvencionalna zanimanja, saopšteno je iz Glavnog grada. 

"Prisjetili su se svojih početaka i poručili novim generacijama da iskoriste sve povoljnosti savremenog doba, misleći, u prvom redu, na one koje im se nude posredstvom društvenih mreža. 

No, nije izostalo ni upozorenje. Naši panelisti su ukazali na brojne zloupotrebe dobijene pažnje na raznim platformama, te zamolili sve one koji su aktivni na društvenim mrežama da pažljivo biraju koji će sadržaj i na kakav način plasirati javnosti. Imajući u vidu da je virtueni svijet gotovo jednako dostupan djeci i odraslima, istakli su značaj roditeljskog nadzora kada je u pitanju odabir sadržaja za naše najmlađe", piše u saopštenju. 

Ovom panel diskusijom završena je manifestacija "Ženske priče". 

Podsjećaju da je zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić u svom ranijem obraćanju kazala: "Ovo su naše prve Ženske priče, ali smo sigurni da će postati tradicionalna manifestacija, kao i da ćemo u godinama ispred nas imati priliku da govorimo o efektu koji smo uspjeli da postignemo zahvaljujući upravo ovakvim manifestacijama, novim prilikama i konkursima koje će se nuditi ženama kako na lokalnom, tako i državnom nivou. Bez ekonomski snažne žene mi ne možemo imati ni ravnopravnu ženu u crnogorskom društvu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR