9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promovisan film o Duklji, unikatnom svjedoku istorije Podgorice

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Promovisan film o Duklji, unikatnom svjedoku istorije Podgorice

Autor: Antena M

  • Viber

Turistička organizacija Podgorice predstavila je novi promotivni film "Antička Duklja", sa ciljem dodatne promocije i turističke valorizacije ovog izuzetno važnog lokaliteta u kulturnom, istorijskom i turističkom smislu.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice Irena Rogošić navela je da je uvjerena da će ovaj film i brojne promotivne aktivnosti ne samo privući pažnju turista nego i probuditi svijest domaće javnosti o kakvom bogatstvu se radi i šta sve možemo da postignemo i dobijemo adekvatnom valorizacijom i uređenjem tog prostora.

Na samo tri kilometra od Podgorice, arheološki lokalitet Duklja na čaroban, a istovremeno i dramatičan način prikazuje jednu epohu i svjedoči o civilizacijskim tokovima i bogatom kulturnom i istorijskom nasljeđu Glavnog grada.

„Promotivni film o Duklji značajan je i zbog načina na koji je urađen, zbog spleta različitih umjetnosti kojim se promoviše lokalitet.Ovo je jedan divan projekat Turističke organizacije Podgorice koji treba da bude dobro podržan i da se plasira što više može, jer je ovo samo početak adekvatne valorizacije Duklje”, istakla je dr Anastazija Miranović, stručni konsultant na projektu.

Da su građani Podgorice i Crne Gore privilegovani zbog ovako značajnog arheološkog lokaliteta potvrdio je i glavni protagonista filma, Konstantin Kostjukov, koji je sa zadovoljstvom dao svoj lični pečat ovom projektu te naveo da u daljoj promociji filma najznačajniju ulogu imaju mediji.

„Mi smo pokušali da osvijetlimo značaj tog lokaliteta i da blagom rekonstrukcijom atmosfere zaokružimo jednu formu koja će imati snagu i podstaći sve nas da snažnije razmišljamo o tom izuzetnom lokalitetu“ istakla je Vanja Pantović, direktorica Baletske škole „Princeza Ksenija“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR