9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad dodijelio stipendije najboljim studentima

Podgorica

Comments 0

Glavni grad dodijelio stipendije najboljim studentima

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je upriličio prijem za najbolje studente, odnosno dobitnike stipendije Glavnog grada za studijsku 2021/2022 godinu. Tim povodom, gradonačelnik Vuković je istakao da je dodjela stipendija lijepa tradicija zahvaljujući kojoj se afirmišu prave vrijednosti, kao što su znanje, nauka i predan rad.

“Vrlo je važno da afirmišemo pozitivne primjere kao što su vaši i da ljude na ovaj način podstaknemo da se nastave kretati tim putem, jer ulaganje u znanje, u svakom društvu i vremenu je najbolja investicija. Nadamo se da će ova skromna finansijska podrška služiti kao podstrek u daljem radu i dodatni motiv da možete ostvariti svoje akadamske i profesionalne ambicije. U suštini, kao što je život svih nas, ono što mi od njega napravimo, tako će i budućnost ove države izgledati onako kako je mi kreiramo. Nadam se da će oni koji studiraju u Crnoj Gori tu i ostati, a da će se oni koji studiraju vani vratiti u svoju zemlju, kako bismo joj, svi skupa pomogli da ostvarimo ono čemu kao društvo težimo. Želim vam svaku sreću u budućem radu i bićemo tu da afirmišemo vaše buduće uspjehe i da se ponosimo sa vama, kao što smo ponosni danas”, zaključio je Vuković.

U ime studenata obratila se Marija Vušanović koja je istakla da su stipendistima ponos i zahvalnost još veći kad znaju da ovu stipendiju dobijaju od predstavnika grada u kom su rođeni. "Bezuslovno vam hvala što vjerujete u nas i što na ovaj način dajete vjetar u leđa da te studije završimo na najbolji mogući način. Ja sam više nego sigurna da ćemo se mi kroz naš profesionalni angažman zaista odužiti Podgorici i da ćemo još uspješnije i sa još boljim rezultatima mi promovisati ovo naše najljepše parče neba", kazala je Vušanović.

Dobitnici stipendija za 2022/2023: Nina Perišić (Pravni fakultet), Sofija Sekulić (Ekonomski fakultet), Alma Osmanagić (Filozofski fakultet/psihologija), Teodora Raičević (Fakultet likovnih umjetnosti), Milica Damjanović (Ekonomski fakultet), Mina Labudović (Fakultet za međunarodnu ekonomiju,finansije i biznis), Ivana Đerković (Filološki fakultet), Ema Mandić (Fakultet za kulturu i turizam), Danilo Marinović (Fakultet za kulturu i turizam), Ema Bahtijarević (Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis), Vera Ujkić (Fakultet za turizam i ugostiteljstvo), Tatjana Minić (Fakultet političkih nauka), Lazar Femić (Elektrotehnički fakultet), Nataša Šćepanović (Fakultet za politehniku), Marija Vušanović (Medicinski fakultet), Milena Racković (Visoka medicinska škola)

Za studije u inostranstvu: Dejan Đukić (Fakultet za družbene vede, Univerzitet u Ljubljani, Slovenija), Milica Šćepanović (Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Matija Marković (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Balša Božović (Fakultet poljoprivrednih i društvenih nauka, Univerzitet Godollo, Mađarska), Mateja Raičković (Eotvos Lorand University, Faculty of Arts, Budimpešta, Mađarska), Ivan Raičević (Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Aleksandar Mijajlović (Hemijski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Lazar Dašić (Fakultet - javna politika i upravljanje, Corvinus University, Budimpešta, Mađarska), Ksenija Lalić (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Milena Peličić (Medicinski fakultet Univerzitet u Beogradu), Admir Krnić (Tehnički univerzitet u Minhenu – TUM), Kristina Knežević (Veterinarski fakultet, Univerzitet u Sarajevu).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR