11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Deponija d.o.o. Podgorica u projektu za klimatski neutralan i pametan grad

Izvor: PG biro

Podgorica

Comments 0

Deponija d.o.o. Podgorica u projektu za klimatski neutralan i pametan grad

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Povodom početka realizacije projekta „Konceptom nultog otpada ka klimatski neutralnoj Podgorici“ rukovodioci „Deponija“ d.o.o. Podgorica, izvršni direktor Arsenije Boljević i pomoćnik izvršnog direktora za tehničko-operativne poslove Ratko Pavićević, upriličili su sastanak sa predstavnicima NVO „Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica“ na čelu sa direktoricom Ivanom Vojinović, kao i angažovanim ekspertom Nebojšom Pokimicom.

"Polazeći od činjenice da se u aprilu 2022. godine Podgorica, sa još 100 gradova, našla na listi gradova koji će učestvovati u Misiji EU za klimatski neutralne i pametne gradove do 2030. godine, cilj ovog projekta je unapređenje upravljanja otpadom kroz definisanje koncepta nultog otpada za donosioce odluka u glavnom gradu i povećanu svijest građana i privrede glavnog grada o potrebi adekvatnog upravljanja otpadom", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, kako dodaju, rukovodstvo Društva upoznato je sa budućim aktivnostima NVO „Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica“ i dalo svoje prijedloge za uspješniju realizaciju projekta, čiji će završetak biti obilježen konferencijom na kojoj će biti predstavljen i priručnik pod nazivom „Koncept nultog otpada za Glavni Grad Podgorica“, te prikazani animirani video sadržaji sa preporukama i sugestijama.

"Izvršni direktor Arsenije Boljević izrazio je zadovoljstvo što će gradsko preduzeće Deponija d.o.o Podgorica dati svoj doprinos u realizaciji ovako značajnog projekta i istakao da je ovo Društvo na raspolaganju svim akterima koji promovišu ekološki prihvatljive ideje", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR