22 °

max 24 ° / min 16 °

Ponedjeljak

05.06.

24° / 16°

Utorak

06.06.

25° / 17°

Srijeda

07.06.

23° / 18°

Četvrtak

08.06.

25° / 18°

Petak

09.06.

25° / 17°

Subota

10.06.

25° / 15°

Nedjelja

11.06.

26° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon više decenija "Čistoća" dobija novu upravnu zgradu

Podgorica

Comments 0

Nakon više decenija "Čistoća" dobija novu upravnu zgradu

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon više godina stekli su se uslovi da gradsko preduzeće “Čistoća” d.o.o. Podgorica dobije novu upravnu zgradu sa svim pratećim sadržajima koji će omogućiti nesmetano funkcionisanje ovog veoma važnog segmenta u sistemu Glavnog grada.

Iz Glavnog rada podsjećaju da je na sjednici Skupštine Glavnog grada, početkom oktobra prošle godine usvojena Odluka o izboru lokacije za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa, odnosno, objekta upravne zgrade ovog preduzeća, sa pratećom komunalnom infrastrukturom.

Direktor gradskog preduzeća “Čistoća” Andrija Čađenović kazao je da se predmenta lokacija nalazi u Ulici Španskih boraca na Koniku, te da je riječ o površini od 17.901,18 m2, za koju je urađeno idejno rješenje. Na ovoj lokaciji biće izgrađen novi kompleks, koji će činiti dvije upravne zgrade za potrebe administracije, moderna radionica za opravku mehanizacije sa perionicama, otvoreni i zatvoreni tip magacinskog prostora, mobilna i električna pumpna stanica, portirnice, kao i veliki parking prostor.

S obzirom na objekte i postojeći prostor u kojima ovo Društvo trenutno organizuje i sprovodi svakodnevne radne obaveze, a uzimajući u obzir i činjenicu da su izgrađeni osamdesetih godina prošlog vijeka, za tekuću godinu iz budžeta Glavnog grada opredijeljena su finansijska sredstva koja će omogućiti izradu Glavnog projekta, za koji će tokom narednih dana biti raspisan javni poziv.

Objekat će, kako je saopšteno iz Glavnog grada, biti izgrađen po najsavremenim standardima i obezbijediće maksimalnu funkcionalnost i uslove za rad, a doprinijeće i efikasnijoj saradnji sa Deponijom, imajući u vidu da će se oba gradska preduzeća, koja se bave odlaganjem i deponovanjem otpada u Podgorici, nalaziti na Vrelima Ribničkim.

"Gradska uprava je u protekle četiri godine u opremu privrednog društva “Čistoća” uložila preko 3.000.000 eura, te je nabavljen značajan broj mašina koje umnogome olakšavaju ispunjavanje svakodnevnih zadataka. Zahvaljujući vrijednim ljudima koji rade ovaj izuzetno težak posao, danas s ponosom možemo reći da je Podgorica jedan od najurednijih glavnih gradova u regionu", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR