30 °

max 30 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

30° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

24° / 16°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

28° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

31° / 21°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela rekonstrukcija Ulice Vlada Martinovića na Draču

Podgorica

Comments 0

Počela rekonstrukcija Ulice Vlada Martinovića na Draču

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je radove u Ulici Vlada Martinovića na Draču, koja je jedna od najvažnijih ulica u ovom dijelu Podgorice i koja će u duhu starog grada završetkom ovih radova dobiti mnogo ljepši izgled. Vuković je kazao da se ulica rekonstruiše na potezu od 460 metara, te da će radi lakšeg funkcionisanja biti fazno zatvorena za saobraćaj.

“Ideja nam je da osim potpuno nove infrastrukture ova ulica dobije potpuno novi izgled u duhu stare Podgorice na način na koji je to prethodno urađeno sa Ulicom Slobodana Škerovića, sa kaldrmom, moračkim oblutkom i drugim ukrasima koji će svakako doprinijeti ljepšem izgledu ovog dijela grada. Ulicu ćemo rekonstruisati na potezu od 460 metara, vrijednost radova je 638.000 , planirano je da traju šest mjeseci. Želim da najavim da će uskoro krenuti i rekonstrukcija Ulice Đečevića, i na taj način kada je Drač u pitanju računam da vraćamo dug i ispunjavamo sva ona očekivanja naših sugrađana”, kazao je Vuković dodajući da uporedo sa tim, uskoro kreće rekonstrukcija Ulice Radoja Jovanovića u Staroj varoši.

“Prethodnih dana smo raspisali i tender za rekonstrukciju Ulice Špira Mugoše, tako da će praktično kompletna Stara varoš na potezu između Ulice Petra Prlje, Ribnice i Morače dobiti potpuno nov izgled i računam da smo se u tom smislu odužili staroj Podgorici i da i Stara varoš i Drač već izgledaju veoma lijepo, a kad ovi projekti budu završeni tek će izgledati mogo ljepše”, zaključio je Vuković.

Ispred Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Snežana Adžić, kazala je da je glavnim projektom, odnosno ponudom i ugovorom sa izvođačem radova obuhvaćena kompletna infrastruktura u ovoj saobraćajnici.

“Radi se potpuno nova atmosferska kanalizacija, fekalna kanalizacija postoji, ali će se raditi rekonstrukcija šahti i poklopaca, kao i vodovoda i javne rasvjete. Saobraćajnica je širine od 3 do7,5 metara, odnosno onoliko koliko su prostorne mogućnosti u postojećim gabaritima. Trotoar će biti jednostrani, promjenjive širine u moračkom oblutku, dok će sama saobraćajnica biti od granitne kocke, odnosno kaldrme”, kazala je Adžić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR