14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Green home upravi: Ne sjecite drveće zarad parkinga

Podgorica

Comments 0

Green home upravi: Ne sjecite drveće zarad parkinga

Autor: Antena M

  • Viber

NVO "Green home" poziva nadležne institucije da obustave planirano prevođenje zelene površine, koja se nalazi uz stare zgrade MUP-a na Starom aerodromu, u parking prostor.

Nedostatak parking prostora je, ističu, hronična boljka Glavnog grada i ne smije se ni pod kojim uslovima riješavati uništavanjem i uklanjanjem postojećih, ionako oskudnih, zelenih površina.

"Sječa stabala i pretvaranje zelene površine u parking zbog lošeg planiranja prostora je neprihvatljiva praksa", poručuju iz Green home-a.

Uloga koju stabla i zelene površine imaju u kvalitetu života stanara je, pojašnjavaju, nemjerljiva. Stabla smanjuju zagađenje, uticaj buke, štite od sunca, pregrijavanja, vjetra, regulišu vlažnost vazduha i donose brojne benefite kvalitetu života cijelog kvarta.

"Projektanti i svi odgovorni u lancu koji su dozvolili izgradnju stambenog prosotra sa 288 stambenih jedinica, a bez dovoljnog broja parking mjesta i bez ijednog planiranog stabla oko cijele zgrade treba da snose moralnu i profesionalnu odgovornost za ovu situaciju a nadležne institucije ne smiju dozvoliti da se ovaj problem riješava sječom stabala i uništavanjem zelene površine", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR