11 °

max 15 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

15° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Injac sa ambasadorom Kine: Transfer znanja i vještina dragocjen za Podgoricu

Podgorica

Comments 0

Injac sa ambasadorom Kine: Transfer znanja i vještina dragocjen za Podgoricu

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac upriličila je prijem za NJ.E. Fan Kuna ambasadora NR Kine u Crnoj Gori. Tom prilikom razgovarano je o budućim pravcima saradnje, ali i čvrstim vezama dvije zemlje, koje karakteriše iskreno prijateljstvo, saopšteno je iz Glavnog grada.

Gradonačelnica se zahvalila ambasadoru na posjeti i dodala da postoje brojne oblasti u kojima je moguće realizovati zajedničke projekte.

„Apsolutno smo otvoreni za saradnju na planu održivog razvoja, zaštite životne sredine i implementacije najboljih praksi, posebno kada je riječ o javnom prevozu i drugim infrastrukturnim projektima, gdje će transfer znanja i vještina iz Kine biti i više nego dragocjeni“, kazala je Injac.

Fan Kun je istakao da je Kina postigla veliki uspjeh na planu razvoja saobraćajne infrastrukture, digitalizacije javnog prevoza, u oblasti građevine, urbanizma i zelene energije, i da upravo u tim oblastima vidi brojne mogućnosti za saradnju sa Podgoricom, dodajući da će Ambasada podržati sve inicijative i projekte koji u narednom periodu budu upućeni od strane Glavnog grada.

Sastanku je prisustvovao Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice, koji je govorio o razvojnim šansama i razmjeni iskustava i znanja. Rakčević je naglasio da je gradska uprava otvorena za saradnju i izrazio očekivanje da se sa realizacijom nekih projekata otpočne uskoro.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR