10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Folklorni spektakl održan na Trgu nezavisnosti

Izvor: Mediabiro

Podgorica

Tag Video
Comments 3

Folklorni spektakl održan na Trgu nezavisnosti

Izvor: Mediabiro

Autor: Antena M

  • Viber

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici sinoć je održan veliki folklorni koncert “Svi plešemo – Srce igrom darujemo“.

Organizatori ove spektakularne večeri folklora su Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u saranji sa Udruženjem folklornih ansambala Crne Gore – Regija Podgorica.

“U okviru manifestacije “Svi plešemo – Srce igrom darujemo“ koju Turistička organizacija Podgorice organizuje već drugi put zarednom, ove godine smo se odlučili isključivo za narodne igre, u cilju promocije kulturne baštine i tradicionalnog narodnog melosa. Po prvi put je na Trgu nezavisnosti nastupilo 11 folklornih ansambala sa teritorije glavnog grada,” kazala je direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić.

Svih 11 folklornih ansambala sa teritorije Podgorice prodefilovalo je Hercegovačkom, Njegoševom i Ulicom slobode duž koje su imali svoje individualne punktove na kojima su brojnoj publici i zainteresovanim prolaznicima pokazali svoje plesne vještine.

Defile užim centrom grada predvodio je Vojni orkestar Gardijske čete Vojske Crne Gore.

“Po povratku na Trg nezavisnosti svih jedanaest folklornih ansambala je, prije početka glavnog koncerta, odigralo zajedničko kolo oko centralne fontane. Sve to bilo je upotpunjeno podgoričkim izvornim melodijama u izvođenju Žutog Serhatlića i Tanje Šeter,” ispričala je Rogošić.

Organizatori su skrenuli pažnju i na humanitarni karakter ove manifestacije, te napomenuli da će sav novac prikupljen od prodaje pića na štandovima na Trgu nezavisnosti biti doniran u humanitarne svrhe.

Na manifestaciji su učestvovali FA “Crna Gora” KUD “Ljubo Božanović“ AKUD „Mirko Srzentić“ KUD „Crvena stijena“ FA „Podgorica“ FA „Treće doba“ KUD „Duga Montenegro“ FA „Vila“ KUD „Aluminijum“ ANIP „Đurđevdansko kolo“ FA KIC-a „Budo Tomović“ Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Vojni orkestar Gardijske čete Vojske Crne Gore.

Predstavnik KUD Duga, ujedno i predsjednik Organizacionog odbora Udruženja folklornih ansambala Crne Gore - Regija Podgorica, Goran Vujović, istakao je da se naporan i predan rad u organizaciji ove manifestacije isplatio.

“Pripreme su trajale tri mjeseca, nije jednostavno organizovati manifestaciju sa oko 700 igrača, nije jednostavno da se pripremi ovakva scena, ovakav spektakl. Desio se jedan veliki spektakl, došao je veliki broj ljudi da isprati ovaj koncert i svi su bili oduševljeni,” istakao je Vujović.

Otkrio je da imaju još dosta ideja koje bi željeli da realizuju u skorijem periodu, a za koje se nadaju da će zaživjeti.

Oduševljenje nastupom nisu skrivali ni posjetioci. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ao

Ovako loša igra i pjesma i uopšte koncept progama je nezamisliv.

Folklor

Skup plejbek folkloraša. Kič i užas.

srbadija

Igra i peva srbadija. Okupacija traje.