24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jubilarni koncert "Makadam i prijatelji" na zatvaranju Podgoričkog kulturnog ljeta

Podgorica

Comments 0

Jubilarni koncert "Makadam i prijatelji" na zatvaranju Podgoričkog kulturnog ljeta

Autor: Antena M

  • Viber

Kultna crnogorska grupa „Makadam“održaće koncert povodom četvrdesetpet godina svog rada, u četvrtak, 21. septembra, na Trgu nezavisnosti, u 20 sati, navodi se u saopštenju organizatora. 

Grupa „Makadam“ je osnovana 1978. godine, a prvu postavku grupe su činili Mirsad Serhatlić (vokal i gitara), Miodrag Radonjić (bas gitara), Josip Kestner (bubnjevi), Savino Batanov (klavijatura) i Zlatko Zakrajšek (klavijatura).

Prvu crnogorsku long play-pop-rocl ploču, koja je nosila ime grupe, snimili su u studiju u Splitu, a izdata je od strane PGP RTB-a. Na pomenutom albumu našle su se kompozicije posvećene Titogradu, Josipu Brozu Titu, kao i zemljotresu koji je 1979. pogodio Crnu Goru. 

„Makadam“ je nastupio na jugoslovenskom takmičenju za predstavnika na Evroviziji, zauzevši treće mjesto sa kompozicijom „Balerina“. Pjesma postaje mega-hit, a bend postaje popularan kao jedini predstavnik pop-rocka sa crnogorskih prostora u tom vremenu.

„Makadam“ je, kao krunu četrdesetpetogodišnjeg stvaralaštva, odlučio da pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, svojim sugrađankama i sugrađanima pokloni koncert dostojan svog jubileja, dijeleći scenu sa dugogodišnjim prijateljima i kolegama koji su se našli na njihovom putu do uspjeha.

Na koncertu „Makadam i prijatelji“ u Podgorici će nastupiti Sergej Ćetković, Nenad Knežević Knez, Renata Perazić, Vladimir Maraš, Šule Jovović, Marko Vlahović, Nina Žižić, Marko Vukčević i drugi crnogorski umjetnici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR