9 °

max 16 ° / min 9 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakčević: DUP predvidio izgradnju hotela, imamo sve potrebne papire

Izvor: Gradski.me

Podgorica

Comments 2

Rakčević: DUP predvidio izgradnju hotela, imamo sve potrebne papire

Izvor: Gradski portal

Autor: Antena M

  • Viber

Preduzeće “Šajo grupa” ima kompletne sve papire i dozvole shodno pozitivnim zakonima države Crne Gore za izgradnju hotela sa 4 zvjezdice. Apelovali smo na građane da uklone svoja vozila sa parcele i juče smo počeli da postavljamo ogradu oko gradilišta, kazao je suvlasnik “Šajo  grupe” Žarko Rakčević povodom protesta dijela stanara iz Blok 6 zbog najavljene izgradnje hotela u tom naselju.

On je pojasnio da su svi hoteli sa 4 i 5 zvjezdica nadležnost države Crne Gore, odnosno državnog arhitekte i oslobođeni plaćanja komunalija.

“Ovo nije odrađeno preko noći. DUP je donešen prije pet i po godina. Nije bilo nikakvih problema i niko se nije bunio. Svi koji budu zabranili gradnju hotela za koji, ponavljam, imamo sve papire napraviće milionsku štetu budžetu Glavnom gradu. Naši papiri su svi čisti”, istakao je Rakčević i podsjetio da smo već imali ovakve slučajeve u kojima je sud u Strazburu povodom žalbe firme KIPS donio presudu da se isplati odšteta u iznosu većem od 4,5 miliona eura plus kamate.

Rakčević naglašava da je, kao i prije deset godina i danas, njegova porodica spremna da se gradi javni parking na toj parceli, ali da bi do toga došlo Glavni grad mora izvršiti eksproprijaciju i platiti im za to zemljište.

“Lako je provjerljivo u listovima nepokretnosti da je porodica Rakčević na tom dijelu vlasnik nešto iznad 2.300 metara kvadratnih uključujući i parcelu UP1 koja je sporna. Drugi segment je da li je to borba za zelenu Podgorice ili je o nečem drugom riječ”, kazao je Rakčević i dodao da po zakonu namjenu nekog prostora opredjeljuju planski dokumenti.

Detaljni urabanitički plan koji je donešen u martu 2018. prema njegovim riječima, opredijelio je da tu bude objekat koji je sad sporan na urbanističkoj parceli 1 i da pored njega bude javni parking.

“Suština priče je da to nije zelena površina. Niti je opredijeljena niti je ima. Tokom javne rasprave nije bilo apsolutno nikakvih primjedbi niti se ko žalio. Da li je to zelena površina? Nije jer služi kao parking. Možemo pričati da je problem parkinga u Podgorici izrazito naglašen, DUP-om ta parcela nije predviđena kao zelena površina. Naprotiv, pokušava se manipulisati u javnosti i organizuju se protesti da se navodno zaštiti zelena površina. Upravo oni koji su inspiratori protesta parkiraju 3o,40 automobila na toj nazovi zelenoj površini. Pa onda parkiraju i preko puta Ulice Meše Selimovića što pokazuju i fotografije. Među njima i gospodin Petar Minić koji se kao ljubitelj prirode parkira i na prostoru koji nije parking na drugoj strani ulice”, ističe Rakčević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Gorčin

Rakčević nije obezbijedio upotrebnu dozvolu za prvu zgradu koju je sagradio za tržište. Radi se o stambenoj zgradi u ulici Veljka Mandića, u neposrednoj blizini Dalmatinske. Za 14 stanova u tomobjektu je obezbijedio 2( slovima: dva parking prostora) U to vrijeme je bio na čelu Ministarstva urbanizma

@@@@

Nikome licno ugled nije narusio Abazovic kao Rakcevicu.Mozete da ga mrzite ali istina je da je i u najtezim godinama bio za borac za nezavisnu CG i povjeruje Abazu koji je svakoga prevario i sad je izdajnik sto li.U hotelu treba da radi sigurno 20 ili 30 ljudi