14 °

max 23 ° / min 13 °

Ponedjeljak

01.06.

23° / 13°

Utorak

02.06.

24° / 13°

Srijeda

03.06.

24° / 13°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

23° / 18°

Subota

06.06.

21° / 18°

Nedjelja

07.06.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Divanović: Koliko košta novi dogovor DF i Vijesti?

Politika

Comments 3

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Divanović: Koliko košta novi dogovor DF i Vijesti?

Po svemu sudeći pao je dogovor između DF i vlasnika Vijesti, saopštio je Nikola Divanović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Nezadovoljstvo čelnika ovog saveza činjenicom da se protesti neće pretvoriti u danonoćne, i traženje krivca među vlasnicima ovog medijskog koncerna, izgleda da je uspješno neutralisano, smatra Divanović.

"Jučerašnja naslovna strana ovih novina, na kojoj nam svjedok saradnik Sinđelić poručuje da se naknadno dosjetio kako je ruski agent GRU-a zapravo bio putopisac, a ne nalogodavac i organizator planiranih nereda u Crnoj Gori, najbolji je dokaz naših sumnji. Posebno ako se zna da je ova “ekskluziva” koja je zavrijedila naslovnicu Vijesti, zapravo reciklirani tekst sa portala (biltena Demokratskog fronta) objavljen dan ranije. Dakle, ni po jednom kriterijumu, profesionalnog novinarstva, ne zaslužuje plasman kakav je juče doživjela u ovom mediju", istakao je Divanović u saopštenju.

Poznato je, nadalje navodi, da istorija odnosa DF i Koncerna bilježi uspone i padove.

"Svakako, kao svjetli trenutak treba izdvojiti plodnu saradnju pred izbore 2016. kada je prema riječima Milana Kneževića, DF ubacio u ovaj medij 300.000 EUR?! Za te pare trebalo je medijski osnažiti političku agendu ovog saveza i njihovih mentora. Jednostavnije rečeno, nije se šteđelo kada je trebalo spriječiti ulazak Crne Gore u NATO, i zaustaviti je na putu ka EU. Svaki posao ima svoju cijenu, a ovaj je, kako nam je pomenuti čelnik DF saopštio, sa velikim zadovoljstvom, dočekan od strane urednika ovog lista. I naplaćen - 300 hiljada eura", saopštio je poslanik DPS-a.

Na sreću, kako kaže Divanović, scenario DF i njegovih mentora je propao a glavni protagonisti našli su se pred Vijećem Višeg suda u Podgorici. Sada se pred tim istim sudom, dodaje on, očekuje iznošenje završnih riječi a i uskoro i prvostepena presuda.

"Jasno je da je cilj Demokratskog fronta da se na svaki mogući način ovaj čin spriječi. Danonoćni protesti, šatorsko naselje, ubacivanje radikalnih elemenata među građane, i ostale već viđene metode, učinili su im se kao idealno sredstvo za ometanje pravde. Svakako da ovako osmišljenom revolucionarnom djelovanju dodatno gorivo daje adekvatna medijska logistika. Naslućujemo da se, po već uhodanim metodu, njome i ovoga puta pozabavio nikšićki biznismen Daka Davidović. Nije mu prvi put. Sličnu ulogu imao je i 2016. godine. Efekte njegove misije vidjeli smo na jučerašnjoj naslovnice “Vijesti”. Vodeći se ovim primjerom, predlažemo kreatorima projekta #razgovarajmo da u svoj dijapazon tema uvrste i medijsko beščašće. Imalo bi se o tome štošta prozboriti. Za moderatora predlažemo lično Davidovića", zaključio je Divanović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

Ovaj Divanović pita koliko košta novi dogovor DF i siciklijansko- mafijaškog klana "Vijesti". Ja ću mu reć'. Onoliko koliko je GRU platzo DF, a DF uplatio "Vijestima", s toim što su dio prethodno "štrbunili " za sebe - privatno.

mr

Ne pomaze ni to sto ih je Vlada častila "Radom", pa su i vrpcu preśekli, a don Mikele se cijelo vrijeme krio između gostiju. Mora da im je lova bila urgentno potrebna!!!