13 °

max 13 ° / min 10 °

Utorak

13.04.

13° / 10°

Srijeda

14.04.

12° / 9°

Četvrtak

15.04.

15° / 7°

Petak

16.04.

17° / 5°

Subota

17.04.

14° / 8°

Nedjelja

18.04.

16° / 9°

Ponedjeljak

19.04.

14° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević pisao Pompeu: Savezništvo sa SAD ne zavisi od Đukanovića

Izvor: Foto: rtcg.me

Politika

Comments 6

Knežević pisao Pompeu: Savezništvo sa SAD ne zavisi od Đukanovića

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević uputio je pismo državnom sekretaru SAD Majklu Pompeu u kojem ukazuje da SAD ne treba da izjednačavaju ostanak na vlasti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovica sa ostankom Crne Gore kao pouzdanog saveznika Sjedinjenih Američkih Država.

Državnom sekretaru SAD je poslat i detaljan izvještaj pod naslovom "Narod protiv predsjednika - korupcija i konflikt interesa", saopšteno je iz Atlas grupe. 

Knežević u pismu Pompeu navodi da je u pismu od 27. februara naznačio način na koji su njegova imovina i biznis na nelegalan način oteti od strane crnogorske vlasti.

"Tada sam iznio moje uvjerenje da Crna Gora neće moći da nastavi put euro-atlantskih integracija pod vođstvom predsjednika Mila Đukanovića.

Od dana kada sam Vam pisao, hiljade građana Crne Gore izašlo je na ulice da na miran način demonstrira i da iskaže zahtjeve, koja i ja potenciram, da Crna Gora bude uspostavljena kao zemlja vladavine prava i demokratije.

Ranije ove sedmice predsjednici Njemačke i Francuske jasno su naznačili, čega sam se i plašio, da Crna Gora neće moći da nastavi sa integracijama u EU sve dok se ponovo ne uspostavi politička stabilnost", navodi Knežević. 

Kako kaže, stoga, kao dugogodišnji prijatelj SAD, neprijatno je iznenađen činjenicom da je predsjedniku Đukanoviću odobrena viza za neformalnu posjetu Vasingtonu.

"Prestiž koji se time podrazumjeva na jasan način šalje poruku građanima Crne Gore da SAD ne čuju njihov zahtjev za promjenama.

Naravno, razumijem da je predsjednik Đukanović odigrao značajnu ulogu u učlanjenju Crne Gore u NATO i da je takav potez utvrdio sigurnost naših zemalja. Ali, ideja o NATO članstvu nije bila predsjednika Đukanovića - već je bila posljedica direktnog i argumentovanog zalaganja od strane ljudi kao što sam ja, uz podršku crnogorskog naroda. Stoga, SAD ne treba da izjednačava ostanak na vlasti predsjednika Đukanovića sa ostankom Crne Gore kao pouzdanog saveznika SAD.

Za moju generaciju, SAD su uvijek bile svjetlo nade da će i naša zemlja uživati pravu demokratiju i slobodu, pod zaštitom vladavine prava. Istorija nas je naučila da kada se ova svjetlost zamuti, slijedi nestabilnost. Tako, ako SAD kao i EU želi stabilnost u mojoj zemlji i regionu, ta svjetlost mora ponovo zasijati punim sjajem i uskratiti gostoprimstvo čovjeku koji je spreman na sve da bi moja zemlja postala lični posjed njegove familije.

U mojoj domovini postoji izreka - riba smrdi s vrha. Sa ovim na umu, podijelićete moju zabrinutost činjenicom da je u Crnoj Gori ovih dana zaplijenjeno 50 kilograma kokaina na vojnom brodu, brodu jedne NATO članice", naveo je Knežević. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Bar_pamti

Aoo sto je ovaj umislio da ga iko shvata ozbiljno

Stefo12

Nisi ovo ti pisao,ti si ekavičar ;)