25 °

max 33 ° / min 23 °

Subota

15.08.

33° / 23°

Nedjelja

16.08.

33° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

33° / 22°

Utorak

18.08.

33° / 22°

Srijeda

19.08.

31° / 22°

Četvrtak

20.08.

31° / 21°

Petak

21.08.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CP: Osuđujemo neprimjereno medijsko istupanje Dragoljuba Malovića

Politika

Comments 2

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

CP: Osuđujemo neprimjereno medijsko istupanje Dragoljuba Malovića

Crnogorska partija osuđuje neprimjereno medijsko istupanje Dragoljuba Malovića, predsjednika Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji koji je za dnevni list Kurir oštro kritikovao Vladu Crne Gore povodom usvajanja prijedloga Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

"Nedopustivo iskakanje iz svojih nadležnosti i miješenje u unutrašnje stvari druge države je nastavak kontinuiranih javnih nastupa koji razotkrivaju suštinsku ulogu organizacije koja se samo formalno predstavlja kao zastupnik kulturnih i identitetskih interesa crnogorske zajednice u Srbiji", saopšteno je iz CP.

Podsjećaju da je Dragoljub Malović javno kritikovao državne organe Crne Gore povodom izglasavanja rezolucije o takozvanoj Podgoričkoj skupštini.

"Nakon toga njegov zamjenik Ljubiša Simović gostujući na TV Happy nije reagovao dok su Vojislav Šešelj i istoričar Aleksandar Raković brutalno vrijeđali državu Crnu Goru i crnogorski nacionalni, kulturni, jezički i vjerski identitet. Takođe, Simović je za Prvu srpsku TV rekao da su crnogorski i srpski isti jezici, a Nacionalni savjet je blokirao sredstva Vlade Vojvodine namijenjena za održavanje Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku. Po zakonu “Nacionalni savjet predstavlja nacionalnu manjinu u oblasti obrazovanja, kulture, obaveštavanja na jeziku nacionalne manjine i službene upotrebe jezika i pisma”.

Crnogorski savjet je, kako je saopšteno iz CP, jedini od 20 nacionalnih savjeta koji apsolutno ništa nije uradio ni u jednoj od te četiri oblasti i jedini savjet koji radi protiv svog nacionalnog jezika.

"Nacionalni savjet ne reprezentuje niti njegovo mišljenje oslikava raspoloženje crnogorske zajednice u Srbiji po bilo kojem identitetskom pitanju. Sastav, ciljeve i aktivnosti savjeta izbornim inženjeringom određuje politički establišment u Beogradu koji ovu istituciju koristi za kreiranje “crnogorskog” identiteta u Srbiji po svojoj mjeri i potrebema", zaključeno je u saopštenju CP. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

milan NS

TA;čnjega zovu NO JE DA JE NACIONALNI SAVJET NAKARDAN I DA RADI PROTIV INTERESA CRNOGORSKE ZAJEDNICE ALI I CP KOJA SE OGLAŠAVA NIJE BOLJA. N,STEVOVIĆ KOJI JE OSNIVAČ OVE PARTIJE ITEKAKO JE DOPRINIO KARIKTURALNOJ SLICI CRNOGORSKE ZAJEDNICE.Ova partija nikada nije prešla cenzus.

Rudi Pg

Jasno ko dan. Instaliran od strane Beograda da rovari protiv Crne Gore. Treba objavit spisak svih članova da se zna ko su ti likovi koji se lažno kite cg imenom.