8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koprivica: Opet jedni isti profiteri hoće da posvađaju komšije, braću, kolege...

Politika

Comments 1

Koprivica: Opet jedni isti profiteri hoće da posvađaju komšije, braću, kolege...

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Crnogorska javnost je naročito u posljednjih nekoliko dana opterećena nacionalističkom retorikom, koja se očigledno u unaprijed planiranim količinama dozira iz redova DPS-a, saopštio je poslanik i potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

"Namjera je veoma jasna - podići tenzije među građanima i uspostaviti stanje uznemirenosti, kako bi se opet po istom receptu ostvario mračni politički cilj. Tvorac takvog političkog kursa je lično Milo Đukanović, koji je prije samo nekoliko dana iz Nikšića ratno-huškačkom retorikom pokušao zapaliti prvi plamen.

Kao odgovoran politički subjekt, Demokratska Crna Gora još jednom poziva građane da prepoznaju i prozru ideološko-identitetske igre režima sračunate na nove podjele i da prezru svakoga ko pokušava narušiti mir, stabilnost, multietnički i multivjerski sklad. Svjedoci smo da to danas bez ikakve dileme imaju namjeru da učine decenijske svađalice, jedni isti ljudi koji se hrane podjelama na račun kojih i opstaju. Podsjećamo građane da je posljednji put iz fioke izvučen Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti još 2015. godine, kada je Đukanović podigao tenzije, ostvario politički cilj i opet ga vratio u svoju kolekciju. Četiri godine kasnije, kako se približavaju novi parlamentarni izbori, opet imamo na dnevnom redu isti scenario i jedne iste ljude u glavnim ulogama, kako prijete, napadaju i šire mržnju na identičan način", navodi se u saopštenju Koprivice.

Kako kaže, posljednjom izjavom u svom rodnom gradu, koji je ekonomski i socijalno uništio, Đukanović je još jednom pokazao da nije i ne želi biti predsjednik svih građana, već vođa interesne grupe privilegovanih pojedinaca, tajkuna i kriminalaca, a koji želi sijati razdor tamo gdje ga nikad nije bilo i ne bi trebalo biti, kako bi produžio svoju vladavinu zasnovanu na podjelama, tenzijama i svađi u narodu, ne obazirući se kolike to posljedice može da ima za društvo u cjelini.

"I upravo se još jednom pokazuje da najveći opasnost po suživot, vladavinu prava, multietnički i multivjerski sklad, stvara onaj ko je, slažući pokradene milione, gomilajući privilegije, gazeći zakone i otimajući bogatstvo građana, poželio da, osim gospodarenja sadašnošću i budućnošću, proglasi sebe i za mjeru istorije, kako bi gospodario i prošlošću i iznalazio nove povode za svađe, dijeljenje i bratomržnju radi nastavka svoje klepotokratske vladavine.

Istorija nas je naučila da nikada više ne smijemo dozvoliti da nas bilo ko posvađa sa braćom, sa komšijama i sa prijateljima. Naša je dužnost da se poštujemo međusobno, bez obzira na različitosti i posebnosti, a to je najuzvišenije bogatstvo i temelj napretka. Iz pozitivnih primjera naših predaka, ali i iz grešaka, možemo naučiti da je suživot pravoslavaca, katolika, muslimana i svih drugih vjeroispovjesti zalog za mir, sklad i blagostanje na ovim prostorima.

Nažalost, opet jedni isti profiteri hoće da posvađaju komšije, braću, kolege, prijatelje, hoće da svojim interesnim flomasterom povuku crtu razdora, a sebi saberu novih deset miliona eura. Zato smo i očekivali da takvima zasmeta kongresni video Demokrata, video mira, solidarnosti i video ljubavi među ljudima. U konkretnom videu je poslata poruka potpuno suprotna onoj koja se čuje iz dobro poznatih ideološko-identitetskih kuhinja. Ta poruka videa Demokrata je da Crna Gora treba da bude stub na kome će se graditi prosperitetna budućnost svih naših građana, svih vjeroispovijesti i svih nacionalnosti u međusobnom uvažavanju, solidarnosti, ljubavi i slobodi.

Poručujemo im da neće uspjeti i da smo dovoljno jaki, brojni i mudri da sačuvamo mir, solidarnost i sklad među građanima. Crna Gora mora biti jedan stabilan stub koji garantuje slobodu vjeroispovjesti svim vjerama i svakom građaninu. Samo zakon o slobodi vjeroispovjesti koji garantuje potpunu slobodu svih, koji jednako štiti i uvažava i pravoslavnu i katoličku i islamsku i sve druge vjeroispovijesti, i koji je prihvaćen od strane svih vjeroispovijesti može naići na podršku Demokratske Crne Gore", zaključuje Koprivica.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

Zna se najviši zavađivač regtona SFRJ je porod petovjekovne turske raje.Oni s Turcima uništiše srpski narod/Srbe.Uzeli mu ime da obnove sebe u neobnovljivo-pokojni narod.U CG/državu crnogorskog naroda/ mute oni koji su se za profiterstvo prodali tom narodu otrcanom spstva Srbije poput 'demokokrata'