21 °

max 25 ° / min 14 °

Utorak

02.06.

25° / 14°

Srijeda

03.06.

25° / 12°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

19° / 17°

Subota

06.06.

22° / 18°

Nedjelja

07.06.

23° / 15°

Ponedjeljak

08.06.

23° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa holandskim ambasadorom: CG napreduje u reformama, pokazala da je kredibilan partner u Alijansi

Politika

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Marković sa holandskim ambasadorom: CG napreduje u reformama, pokazala da je kredibilan partner u Alijansi

Crna Gora je napravila značajan napredak u reformama, pokazala da je kao članica NATO-a kredibilan partner koji doprinosi zajedničkim vrijednostima i ostaje snažno posvećena ostvarivanju daljeg napretka posebno u oblasti vladavine prava, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika van der Dola.

„Želimo da uđemo u EU onda kada ispunimo uslove, da i tu pokažemo da smo kredibilni i da je ulaskom Crne Gore dobijena nova vrijednost. Ali, važno je da Evropa osnaži politiku proširenja, da je učini neupitnom i pošalje nedvosmislenu poruku da ujedinjene Evrope nema bez Zapadnog Balkana“, kazao je premijer Marković holandskom ambasadoru kojeg je primio u oproštajnu posjetu.

Marković je ukazao na snažan ekonomski rast i aktivnosti koje su preduzete u cilju povećanja konkurentnosti, poboljšanja biznis ambijenta i unapređanja efikasnosti administracije. Pozitivnim je ocijenio prisustvo holandske kompanije Damen u Crnoj Gori i izrazio očekivanje da će veći broj holandskih biznismena investirati u našu državu.

Ambasador van der Dol je kazao da je Crna Gora ostvarila ogroman napredak iako i dalje ostaju određeni izazovi. Napredak se, kako je kazao, može vidjeti golim okom.

„Što dalje Crna Gora bude odmicala ka EU, zadaci će biti teži. Ali, Holandija je tu da pomogne“, rekao je ambasador.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu i važnosti nastavka evropskih i evroatlantskih integracija u kontekstu mira, stabilnosti i prosperiteta na Balkanu.

Sagovornici su se saglasili da je važna odluka Crne Gore da otvori ambasadu u Hagu te da to govori o jačanju dobih odnosa dvije zemlje.

„Privilegija je imati partnere kao što je Holandija koja je uvijek objektivno sagledavala naše mogućnosti i napredak, ali i realno ukazivala na izazove. Takav odnos je bio podsticajan za nas i ostvarivanje napretka“, kazao je predsjednik Marković.

On je poželio ambasadoru van der Dolu uspjeh na ličnom i profesionalnom planu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR