12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović primio ambasadora Holandije

Politika

Comments 0

Brajović primio ambasadora Holandije

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je ambasadora Holandije Henrika Van Den Dula povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

Ističući doprinos ambasadora Van Den Dula snaženju bilateralnih odnosa, predsjednik Brajović je naglasio da će planirano otvaranje ambasade Crne Gore u Holandiji dodatno ojačati političku, ekonomsku i kulturnu saradnju dvije države.

Predsjednik Brajović zahvalio je na kontinuiranoj podršci Holandije, koja se uvijek zasnivala na dosljednoj politici poštovanja individualnog učinka u ostvarivanju naših strateških vanjskopolitičkih ciljeva.

Radi bolje informisanosti o postignutim rezultatima u oblastima ključnim za dalje napredovanje na evropskom putu, predsjednik Brajović je istakao značaj intenziviranja saradnje sa holandskim parlamentom, imajući u vidu njegov snažan politički uticaj na vanjsku politiku te države.

Ambasador Van Den Dul naglasio je da nakon višegodišnjeg službovanja u regionu, može da svjedoči o ogromnom napretku koji je postigla Crna Gora, ističući da je očekivano da proces pristupanja postaje sve zahtjevniji što je zemlja bliža članstvu u Evropskoj uniji.

Zaključio je da kao članica NATO-a, pouzdan saveznik i predvodnik u procesu evropskih integracija, Crna Gora igra veoma konstruktivnu ulogu u regionu, a odličan primjer je principijelna i odgovorna politika prilikom demarkacije granice Crne Gore sa Kosovom.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR