15 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Rješenja su dobra a  sa kim smo pregovarali manje bitno

Politika

Comments 0

DPS: Rješenja su dobra a  sa kim smo pregovarali manje bitno

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Demokratska partija socijalista, kao državotvorna partija, ima veću odgovornost od partija iz opozicije, koje svojim političkim djelovanjem nastupaju, kao da su na političkoj sceni jednokratno - od danas do sjutra, poručili su iz te stranke

''Upravo zbog toga, imajući pred sobom ozbiljan zadatak, kakav je izborno zakonodavstvo, mi se bavimo suštinom, predanim radom na implementaciji preporuka Evropske unije, a ne medijskim prizemnim prepucavanjima, koja zagađuju društveni ambijent u Crnoj Gori i čine da pada ukupno povjerenje u političke partije.

Imali smo svoj jasan cilj i kao mnogo puta do sada, ostvarili smo ga. Ostvarili smo svoj cilj jer smo konačno naišli na spremnost i ostatka opozicije da se pridruži radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva''- poručuju iz DPS-a.

Kako dodaju, ostvarili su cilj jer su sa predstavnicima akademske zajednice i civilnog sektora, ozbiljno i predano radili u okviru radnih grupa Odora, i pripremili kvalitetna rješenja povodom izbornih zakona, što su nedavno prepoznali naši evropski prijatelji.

''Ostvarili smo svoj cilj jer će opozicija konačno svoj nerad zamijeniti pridruživanjem DPS-u u odgovornom radu u okviru Odbora. I naši oponenti su shvatili, ono što odavno tvrdimo, da rad u Parlamentu predstavlja jedini model za stvaranje unaprijeđenog izbornog ambijenta. Naši evropski partneri, koji su umnogome doprinijeli da se stvore uslovi za dijalog opozicije i vlasti, utvrdili su da postoje samo četiri razlike između prethodne Odluke i prijedloga njene dopune. Međutim, DPS-u je prihvatljiva svaka sugestija opozicije, koja unapređuje odluku, jer će se tako unaprijediti i sistem. Nama je važna suština. Ona  se ogleda u tome da treba da radimo, a ne da se medijski, pritom primitivno, nadgornjavamo, kako to čini dio opozicije proteklih dana''- naveli su.

''Ne želimo da ulazimo u svađe i infantilna prepucavanja, kada se radi o ovako ozbiljnoj temi. Takođe, vodeći računa o suštini i imajući u vidu da smo svoj cilj postigli, za  sada nećemo saopštavati sa kim smo i na koji način razgovarali i dogovarali ovakva, inače veoma dobra rješenja za sveobuhvatno unapređenje izbornog i drugog zakonodavstva''-zaključili su iz DPS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR