26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Trenutak da se pred javnošću pogledamo u oči; Hodžić: Sastanak je bespotrebno političarenje

Izvor: Foto: Screenshot

Politika

Comments 2

Perović: Trenutak da se pred javnošću pogledamo u oči; Hodžić: Sastanak je bespotrebno političarenje

Autor: Jelena Grbović

  • Viber
Sastanak potpisnika Sporazuma o budućnosti u 18 sati u Podgorici

Sastanak potpisnika Sporazuma o budućnosti, koji organizuje pokret Odupri se, biće održan u 18 sati u Podgorici. 

U pokretu smatraju da je neophodno da se organizuje zajednički sastanak kako bi se građanima pojasnila dešavanja na političkoj sceni.

Džemal Perović iz pokreta Odupri se, kazao je za Radio Slobodna Evropa da su neki potpisnici Sporazuma za budućnost potvrdili dolazak. 

"Imamo i nekoliko njih koji su nam rekli da su objektivno spriječeni da dođu ali da potpuno stoje uz sporazum i zaključke koji budu donijeti na sastanku. Ima i drugih koji su najavili uslovno dolazak i da ćemo odgovor dobiti možda pred sam početak sastanka.

Očekujemo da će se odazvati svi osim onih koji su objektivno spriječeni da dođu jer je takav trenutak i jer su potpisali značajan dokument koji su naročito oni u jeku međuopozicionih svađa uzimali kao instrument za napad one druge strane.

Iako mi nikog nijesmo optužili za kršenje sporazuma, oni zloupotrebljavaju sporazum za međusobna napadanja. Sada je trenutak, sazvali smo ovo da se pred javnošću Crne Gore svi pogledamo u oči dok još imamo vremena", kazao je Perović. 

Jedan od potpisnika sporazuma Demir Hodžić kazao je međutim za naš portal da neće prisustvovati večerašnjem sastanku. 

“Kao jedan od potpisnika sporazuma nijesam ni obaviješten o sastanku. Pokret Odupri se se raspao još prije par mjeseci, ti ljudi nemaju dovoljno snage da pregovaraju. Džemal Perović je uništio pokret zato što je postao marioneta određenih lidera opozicije. Današnji sastanak je i zakazan na inicijativu tih lidera opozicije. Danas se neće ništa ni desiti i sastanak je bespotrebno političarenje”, naveo je Hodžić.

U pripremi su, kako tvrdi Hodžić, novi protesti.

"Na jesen pripremamo nove proteste ali naravno sa nekom drugom grupacijom mimo ove koja je uništila prethodne proteste. Ovdje se radi o protestima da bi se došlo do fer i slobodnih izbora a ne da bi se preko ulice promijenila vlast ili rušile institucije. Cilj je doći do fer i demokratskih izbora", kazao je Hodžić.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Fahro

Niti znam ko je ovaj Hodzic, koga predstavlja i sta uopste hoce? Tako i ovaj drugi, neznam koja im je svrha? Za prosrpske opozicionare znam, i tu mi je slika jasna. Oni su sto bi rekao jedan stari, ka rogovi u vreci. A kako nece, samo im pogledaj istoriju i bice vam jasno. Svakog od vladara koji je valjao ubili su ga. Vecina svetaca ima krvave ruke a ovi iz novijeg doba vise lice na sektu ili politicku stranku, a o bogatstvu da ne pricam. Zalosna grupacija, e to vam je istina i nista drugo.