11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada odlučila: Formiraće vježbovno-strelišni poligon na Sinjajevini

Politika

Comments 1

Vlada odlučila: Formiraće vježbovno-strelišni poligon na Sinjajevini

Autor: Zarko Vujović

  • Viber

Vlada je usvojila odluku o formiranju vježbovno-strelišnog poligona Sinjajevina, rekao je nakon sjednice Vlade ministar odbrane Predrag Bošković.

''Površina poligona na Sinjevini je 7,5 hiljada hektara na djelovima teritorija opština Šavnik, Mojkovac i Kolašin. Vlada se ovim pitanjem bavila na najodgovorniji mogući način, više godina se ovome raspravljalo i analiziralo, mnoge stvari su uzete u obzir i odluka je donijeta jednoglasno. Smatramo da će ova država na ovaj način ostvarivati jedan od svojih najvitalnijih nacionalnih interesa, a odbrana je jedan od tnajvećih interesa'', rekao je Bošković.

On je ponovio da su neutemeljene izjave poput onih iz udruženja građana ''Sačuvajmo Sinjajevinu'' da će poligon ugroziti životnu sredinu. 

''Analize uticaja na životnu sredinu koje su se radile na lokalitetima na kojim su se izvodile aktivnosti Vojske Crne Gore, ili uništavalo naoružanje, pokazuju da nema uticaja na životnu sreidnu, odnosno da je on jednak nuli'', rekao je Bošković.  

On je rekao da bi prvi bio protiv ove odluke da postoji minimalna mogućanost da se jednom takvog aktivnošću ugrozi životna sredina na Sinjajevini.

''Snimićemo na Sinjajevini nulto stanje i svake godine ćemo raditi monitoring životne sredine'', dodao je Bošković. 

Vlada je u pripremi ovog projekta komunicirala sa zemljama partnerima, a dokument Natura 2000 koji se bavi zaštitom životne sredine, nije u nesaglasju sa odlukom o Sinjajevini.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Mora da su Risto i Slobini oficiri dali saglasnost!