7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zeković: Vlada da saopšti zašto je pogazila odluku o gradnji novih malih hidroelektrana

Politika

Comments 0

Zeković: Vlada da saopšti zašto je pogazila odluku o gradnji novih malih hidroelektrana

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Uprkos javnom obećanju ministarke Sekulić da “nema gradnje novih malih hidroelektrana, preispitujemo postojeće”, Vlada je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno donijela odluku o davanju koncesija za dvije nove male hidroelektrane na području opštine Kolašin, kazao je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković, pozivajući ministarku i cijelu Vladu da saopšte javnosti šta ih je motivisalo da pogaze sopstvenu odluku.

"Koncesije nijesu dodijeljene, niti su za njih aplicirali EPCG koja je u većinskom državnom vlasništvu ili npr. Opština Kolašin kako bi obezbijedila struju za gradsku rasvjetu ili druge opšte potrebe. Dobra u opštoj upotrebi u Crnoj Gori ne služe opštem, već dobru onih koji državu pokušavaju pretvoriti u privatni posjed. Tako su, kao i većina drugih, i ove koncesije dodijeljene preduzećima bliskim vrhu vlasti", rekao je on.

Dodao je da pošto je ministarka saopštila da Vlada “preispituje postojeće” male hidroelektrane pozivaju je da javnost upozna sa rezultatima ispitivanja.

"Očekujemo i da ministarka Sekulić, nakon što objasni zašto je obmanjivala javnost, ili šta je uticalo da Vlada promijeni sopstvenu odluku iz maja mjeseca saopšti da li će novi koncesionari imati garantovanu otkupnu cijenu za prizvedenu struju, koju plaćaju svi potrošači preko posebne stavke na računu?

Da li je, ministarko Sekulić, vama važnije da nekome bliskom vlasti dodijelite jos jedan harač za račune za struje nego da zaštite građane ili održite sopstvenu riječ ? Ako riječ ne drži ministar odgovoran javnosti i građanima onda je u demokratskom svijetu praksa jasna- podnesite ostavku", zaljučio je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR