32 °

max 35 ° / min 21 °

Četvrtak

13.08.

35° / 21°

Petak

14.08.

35° / 23°

Subota

15.08.

34° / 23°

Nedjelja

16.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

17.08.

33° / 23°

Utorak

18.08.

33° / 23°

Srijeda

19.08.

33° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filipović: VCG pouzdan oslonac crnogorskim građanima

Politika

Comments 0

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Filipović: VCG pouzdan oslonac crnogorskim građanima

Vojska Crne Gore se dosadašnjim angažovanjem dokazala kao kredibilan saveznik i pouzdan oslonac crnogorskim građanima, zbog čega će se nastaviti jačanje njene uloge u društvu, kazao je državni sekretar Slobodan Filipović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, učestvovao na 12. Regionalnom evroatlanskom kampu REACT 2019 kao počasni predavač na temu “Crnogorska Vojska u kolektivnoj odbrani”.

Filipović je rekao da članstvo Crne Gore u NATO-u i mala vjerovatnoća oružane agresije omogućavaju postojanje Vojske primjerene nacionalnim mogućnostima, ali istovremeno sposobne da odgovori na sve dodijeljene misije i zadatke.

“Svojim dosadašnjim angažovanjem, VCG se dokazala kao kredibilan saveznik, ali i pouzdan oslonac crnogorskim građanima, zbog čega ćemo nastaviti jačanje njene uloge u društvu”, naveo je on.

Filipović je naglasio da je Crna Gora temelj bezbjednosne strukture Evrope, neraskidivo vezan za evropske i evroatlantske integracije.

“Od obnove nezavisnosti, posvećeno se radilo na ostvarivanju primarnog spoljnopolitičkog cilja. Crna Gora, kao NATO članica, nastoji da doprinese uspostavljanju globalnog mira i stabilnosti”, naveo je on.

Flipović je kazao da je kamp REACT važan, jer se pokazao kao odlična platforma za razmjenu mišljenja u domenu politike, administracije, odbrane, procesa evropskih integracija i u mnogim drugim oblastima od interesa za Crnu Goru.

Ministarstvo odbrane i VCG pokrovitelji su i ovogodišnjeg REACT-a, koji se održava na Žabljaku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR