Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Završen sastanak: Dijalog o tehničkoj vladi najkasnije do 15. oktobra

| Postavio/la: Žarko Vujović

Završen sastanak: Dijalog o tehničkoj vladi najkasnije do 15. oktobra

Sastanak predstavnika dijela opozicije posvećen reformi izbornog zakonodavstva završen je bez izjava, ali sa usvojenom pisanom izjavom.

U njoj se, kao ključna tačka navodi otvaranje dijaloga o tehničkoj Vladi i to najkasnije do 15. oktobra, te njenog konstituisanja istovremeno sa glasanjem o izbornom i drugom zakonodvstvu.

Pozivu liderke SDP-a Draginje Vuksanovic Stanković odazvali su se čelnici GP URA Dritan Abazovic, DEMOS -a Miodrag Lekic, nezavisni poslanik Neđeljko Rudovic i predstavnik demokrata Danilo Šaranović.

Da će priča o tehničkoj vladi vbiti u centru pažnje današnjeg sastanka moglo se zaključiti i na samom početku današnjeg susreta. 

Naime, prije sastanka Šaranovic je saopštio da će sagovornicima predložiti kako je rekao opozicioni dogovor.

Taj dogovor bi podrazumijevao da opozicija neće glasati za izmjene izbornog zakonodavstva ako ne bude prihvaćeno formiranje vlade građanskog jedinstva.

"I to vlade formiranje na osnovu sporazuma o budućnosti, dakle po trećina članova iz vlasti, opozicije i civilnog sektora, a čiji predsjednik ne bi bio predstavnik vladajućih stranaka", dodao je Šaranović.

Sporazum takođe predviđa opozicioni bojkot izbora ako se ne usvoji briselski sporazum i formira vlada građanskog jedinstva.

Demokrate predlažu bojkot izbora ako ne bude formirana vlada građanskog jedinstva.

Komentari

Draško,

Želja će vas biti... mnogo je mačku goveđa glava. Na izbore, pobijediti (ne daj Bože) i formirajte kako vam drago .

Posgoricanin,

1/3 iz vlasti 1/3 iz opozicije 1/3 iz nevladinog sektora koji je formirala opozicija. Javna je tajna da su pojedine nevladine organizacije kuriru i glasnogovornici pojedinih opozicioni stranaka!

mr,

Nije mi jasno koja Vlada ce pristati na ovo. Ovakvi zahtjevi mogu biti upuceni jedino prema prostitutkama (muskim i zenskim), prema ljudima koji drze do časti i obraza, tesko!!!

Realni građanin,

Opet DF blokira opoziciju, crni li su da ne mogu crnji bit... Poslije će im Milo bit kriv, a njima Milo treba da se zahvali za ovakvo ponašanje.

Ostavi komentar

0/300