25 °

max 36 ° / min 23 °

Utorak

11.08.

36° / 23°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović - Stanković: Za dijalog potrebna politička volja i vlasti i opozicije

Politika

Comments 0

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Vuksanović - Stanković: Za dijalog potrebna politička volja i vlasti i opozicije

Neophodno je povesti ozbiljan sveobuhvatan politički dijalog oko svih otvorenih pitanja koji uključuje, prije svega, temu fer izbora ali i pitanje institucionalne blokade koja dodatno negativno utiče na mogućnost dogovora oko svih elemenata demokratskog izbornog ambijenta, kazala je Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković na sastanku sa šefom deska za Crnu Goru američkog Stejt dipartmenta Džošuom Luisom.

Vuksanović Stanković i Luis su razgovarali o aktuelnim političkim izazovima sa kojima se suočava Crna Gora kao i o ukupnom procesu evropskih integracija Crne Gore i regiona u povodu najnovijeg razvoja događaja vezano za politiku proširenja EU.

Predsjednica SDP-a je predočila političke stavove partije o najvažnijim političkim temama unutrašnje politike i ponovila da je za SDP dijalog najbolji način da se dođe do pozitivnog epiloga političke i institucionalne krize sa kojom se Crna Gora suočava.

Ona je apostrofirala da je za takav dijalog potrebna politička volja i vlasti i opozicije ali da upravo zabrinjava činjenica da vlast ne pokazuje političku volju da se otvori ozbiljan dijalog u okviru kojega bi se rješavala sva otvorena pitanja.

Predsjednica SDP je, u kontekstu teme fer uslova za izbore, još jednom naglasila da je u Crnoj Gori ključni problem primjena zakona, na što nas uostalom konstantno upozoravaju naši partneri iz EU, a ne toliko sami zakonodavni okvir.

"Implementacija zakona i nadzor izbornog procesa je suštinski problem fer izbora a najbolja potvrda ovakvog stava je upravo činjenica da vlast bježi od razgovora o tim pitanjima. Time vlast pokazuje da nema političku volju da se ova oblast cjelovito tretira i reguliše", saopštila je Vuksanović Stanković.

Sagovornici su konstatovali zadovoljstvo nivoom medjudržavnih odnosa Crne Gore i SAD i zajednički ocijenili da je dijalog jedini način prevazilaženja svih političkih izazova, pa i aktuelnih sa kojima se Crna Gora suočava.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR