Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pavićević: Crnogorska podržava usvajanje Zakona o Vladi

| Postavio/la: Marija Mitrović

Pavićević: Crnogorska podržava usvajanje Zakona o Vladi

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević podržao je ideju Demokrata, DEMOS-a i poslanika Neđeljka Rudovića da se u okviru procesa reforme izbornog i drugog zakonodavstva usvoji Prijedlog zakona o Vladi, saopšteno je iz Crnogorske.

“Nevjerovatno je da takav zakon do sada nije postojao i njegovo usvajanje je uslov za organizovanje slobodnih i poštenih izbora u Crnoj Gori. Nema dileme da je ovaj predlog Demokrata, DEMOS-a i poslanika Rudovića pravičan i džentlmenski potez protiv kojeg mogu biti samo oni politički akteri koji ne žele slobodne izbore u Crnoj Gori”, rekao je Pavićević.

Pavićević je rekao da je dobar i efikasan rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ključ za usmjeravanje Crne Gore ka savremenim evropskim društvima i da DPS i DF od početka vrše opstrukciju rada Odbora.

“DF deli da zadrži status vječitih opozicionara pa ih razvlašćivanje DPS-a ne zanima. Otud i ne učestvuju u radu Odbora. A DPS svojim neradom i neozbiljnim pristupom želi da blokira rad Odbora. I na ovom primjeru se vidi da su DPS i DF dvije polovine iste trule jabuke i da je za budućnost Crne Gore važno da se DPS razvlasti i da DPS i DF zajedno  imaju manje od 50% podrške u biračkom tijelu. To je situacija kojoj se bližimo i koja će označiti da dolazi vrijeme prava, pravde i stabilnosti za crnogorskog građanina”, izjavio je Pavićević.

Pavićević je podržao napore Demokrata i predstavnika relevantnih međunarodnih aktera u Crnoj Gori da se konačno usaglase uslovi za organizovanje poštenih izbora.

“Demokrate su i radom u Odboru pokazali da su ozbiljna politička formacija. Pripremili su 15 zakonskih rješenja, preko 200 konkretnih predloga za unaprijeđenje izbornog ambijenta i time se najozbiljnije kandidovali za dobro upravljanje Crnom Gorom nakon sledećih parlamentarnih izbora. Ponosam sam što Crnogorska s takvim ljudima zajednički radi na razvoju naše države kao savremene, demokratske, pluralne i prosvećene zajednice”, zaključio je Pavićević.

Komentari

Budva 2,

@baka, PRAVO PITANJE! Neće glasati, jer nemaju dje, ali će vjerno slijediti politiku Demokrata, da bi ovaj BIA mason dobio mjesto u Parlamentu! Žičara, Purko, žičara! 3.14

Zoran,

Sram vas bilo,izbacite taj naziv CRNOGORSKA,pa idite sa kim god oćete,samo nas ne brukajte,ka eto brukajte u Budvi.Preča vam je šaka vlasti nego Država...!

ja,

zašto prenosite bilo što što nam saopšti ovo kukavičje jaje?

baka,

Pušti sad zakon o Vladi. Kako cete glasati o zakonu vjeroispovjesti. Tu se sve lomi. Ko tu poklekne i ne glasa za njega taj je sebe osudio na vječiti sram u Crnog Gori .

Đoko Orlandić,

Samo id... može podržati one id... i besmislene predloge Demokrata, koji su se prvi put pojavili od nastanka civilizacije. Ne zna se ko je veći.

Ostavi komentar

0/300