18 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

29.09.

21° / 14°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

20° / 11°

Petak

02.10.

21° / 13°

Subota

03.10.

25° / 18°

Nedjelja

04.10.

23° / 18°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Nećemo u Odbor sve dok se ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Politika

Comments 2

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Bečić: Nećemo u Odbor sve dok se ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je kako ta partija neće učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva sve dok, kako kažu, DPS ne povuče sa dnevnog reda Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti i ne otpočne dijalog sa sve tri konfesije u Crnoj Gori.

Saopštavaju da će samo danas biti na sjednici kako bi, kako dodaju, zaokružili proces izbornih reformi od strane opozicije i predali kompletne zakonske projekte.

"Sada kada su svjesni da je međunaorodna zajednica istrajna da se dođe do poštenih izbora, sada kada smo mi iz opozicije završili svoj dio posla i predložili 16 zakonskih projekata i oko 200 rješenja koja vode prvim slobodnim izborima u istoriji Crne Gore, sada kada nemaju odgovor na predložena rješenja, sada kada ne znaju kako da odbiju naš Predlog zakona o Vladi, posežu ponovo za podjelama. Umjesto da se kraj ove godine pretvori u trijumf izbornih reformi, oni sinoć kao u filmovima prošlosti, prezentuju šta su njihove reforme. A njihove izborne reforme nijesu izborni zakoni, već duboke izborne podjele na vjere i nacije, pa su tako na katolički Badnji dan, 24. decembra predložili da Skupština razmatra Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kojeg nijesu podržale sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demokrata, koje potpisuje Bečić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

zordan

Nas Aljeksa branitelj SPC -a i otete imovine . Nikad vise 1918

Šćepan

Kako polako padaju maske... Sad će se viđeti ko će “građanski” zapeti da odbrani velikosrpske-okupatorske interese. Može on iz SNP-a, ali matrica ostaje ista. Volimo te Crna Goro!