25 °

max 25 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

25° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Papi ne treba dozvola SPC za posjetu Crnoj Gori

Politika

Comments 9

Papi ne treba dozvola SPC za posjetu Crnoj Gori

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nikakva dozvola Srpske pravoslavne crkve, niti prethodni dolazak u Srbiju nijesu potrebni papi Franju da posjeti Crnu Goru- potvrđeno je Anteni M na više adresa koje dobro poznaju ovu problematiku. Ujedno, to je i odgovor na dezinformacije što su ih plasirali medijsko-politički krugovi, s manje-više jasnim kopčama na kleronacionalističke centre u Podgorici i Beogradu.  

Papa nije samo vjerski poglavar, nego i šef države Sveta Stolica i notorno je njegovo pravo da putuje u državne posjete, pa i u Crnu Goru.

Prva zemlja koju je papa Franjo obišao bila je, interesantno, Albanija, u kojoj je tek desetak odsto katolika.

Zanimljiv je i način na koji su krugovi oko SPC plasirali vijest da Papa za ulazak u Crnu Goru mora dobiti saglasnost Beograda i tamošnje Patrijaršije.

Izvor im je bio “Vatican News” na njemačkom jeziku, glasilo koje uređuju u Beču. "Vatican News" je servis Svete Stolice, objavljuje na 32 svjetska jezika i samo se u izdanju na njemačkom našao krivotvoreni sadržaj da posjeta Pape našoj zemlji zahtijeva “prethodnu dozvolu SPC”, odnosno da “Papa ne može posjetiti Crnu Goru, ako prethodno ne posjeti Srbiju”.

Tekst na njemačkom jeziku možete pročitati OVDJE.

Poređenja radi, tekst na italijanskom o posjeti premijera Markovića Vatikanu pogledajte na OVOM LINKU.

I svi ostali u mreži “Vatican News” prenijeli su vjerodostojno sadržaj posjete premijera Markovića Svetoj Stolici, ni jednom riječju ne pominjući “uslove” koji su se našli u izvještajima bečkog servisa!

Znakovita je i brzina kojom se “verzija” bečkog “Vatikan News”-a našla na fb stranici nekih poslanika DF i lokalnih tabloida. Iste adrese su, uoči susreta predsjednika Vlade CG i Pape, “spinovale” odgovor poglavara Katoličke crkve na pismo srpskog patrijarha, interpretirajući ga kao podršku SPC u kampanji protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Podsjetimo, tokom susreta predsjednika Vlade CG Duška Markovića i pape Franja, potvrđeno je da će Pontifeks posjeti našu zemlju u najskorijoj budućnosti, odnosno tokom naredne godine.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Števo

@Јоцо, Mačak kad o tome pričaš pročitaj ko je Savi dao ćelavu glavu. Pravi Crnogorci su prije svega iskreni, tako smo u kući vaspitavani, a vaši su učeni da je laž najveća svetinja. Tako je i nastala SPc na lažima i mitovima, neki Marko Kraljević, neki Uroš i ostali izmišljeni likovi...

Danilo

Što se SPC malo utripovala, čega im daju osim bunike neke halucinogene pečurke ili nešto slično? SPC je prošlost Crne gore, hvala Bogu!

Elf

Papa je CAR! Susta suprotn svemu sto je SPC ! Papa je trenutno lider potcinjenog svijeta i jedini istinski borac za socijalnu pravdu. ( Dobro, priznajnem da je Grigorije u Utisku nedjelje ,nedavno, bio fantastican. Bilo je to slovo o ljudskoj slobodi i to treba cuti)