18 °

max 20 ° / min 14 °

Utorak

29.09.

20° / 14°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

20° / 11°

Petak

02.10.

21° / 13°

Subota

03.10.

25° / 18°

Nedjelja

04.10.

23° / 18°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolić: DPS pokušava da prebaci loptu na ideološko-identitetski teren

Politika

Comments 3

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Kolić: DPS pokušava da prebaci loptu na ideološko-identitetski teren

Nakon što je uhvaćen na djelu i razobličen u svojim mračnim namjerama, DPS pokušava opet da prebaci loptu na ideološko-identitetski teren u nadi da postoji još građana koji će povjerovati i nasjesti na huškačku priču političkih profitera, izjavio je poslanik Demokrata Dženan Kolić. 

"E pa gospodo iz DPS-a, ovoga puta ste se prevarili i potcijenili građane, njihovu želju za zajedništvom, mirom i skladom. Mislili ste da ćemo ćutati i prihvatiti vaš mamac? Očekivali ste da ćete mene Dženana Kolića muslimana iz Bijelog Polja posvađati sa mojim komšijama Crnogorcima i Srbima ili prijateljima i kolegama pravoslavcima i katolicima?

Zasmetalo vam je što smo mi u Demokratskoj Crnoj Gori spremni da staneno brat za brata, ma koje vjere ili nacije bio. Pokazali smo vam na djelu da smo spremni da branimo i crkve i džamije od vas koji želite da otimate i zavađate. Nema građanina Crne Gore koji ne zna da ste Zakon o slobodi vjeroispovijesti silom usvojili samo da pokušate posvađati Crnu Goru.

Sada kada ste vidjeli da je zajedništvo građana jače od vaših sramnih političko-profiterskih ambicija, opet pokušavate nametnuti priču o izdajnicima i patriotama. Nema većih izdajnika od vas. Izdali ste i muslimane i Crnogorce i Srbe i Albance i sve građane Crne Gore. Na sraman način želite da prodate budućnost i muslimanske i pravoslavne i katoličke djece, samo da zadovoljite vaše bezgranične apetite", navodi on. 

Prozreli su i prezreli vaše namjere svi građani Crne Gore, a posljednjih dana i vaši članovi, dodaje Kolić.

"Koji masovno preispituju dalje učešće u partiji koja je problem za državu i društvo, koja je problem i za njihove porodice i budućnost njihove djece. U strahu od osipanja koje je neminovno, želite da nametnete priču sa ciljem da sabijete građane u blokove. Hoćete da zatvarate narod u vaše ideološko-identitetske torove. Uzalud se trudite, jer je vaša predstava završena.

Na kraju, moram da se nasmijem kada pročitam da oni kojima je Vuk Drašković specijalni gost na Kongresu, stavljaju u nacionalističko-šovinistički koš Demokratsku Crnu Goru, najčistiji politički subjekt kojeg čine ljudi svih vjera i nacija. I još jednom vam ponavljam ako nijeste dobro čuli da nema te crkve, nema tog hrama, nema te džamije, nema te katedrale, nema tog episkopa, nema tog muftije, nema tog kardinala, ispred kojeg neću stati i kog neću zaštititi. Niko od nas ne smije ćutati na nepravdu, ma kako se nacionalno ili vjerski osjećao, jer svaka nepravda jednako pogađa i boli Albina, Moma, Štjefana, Selmu, Milicu i Martu. To je razlika između vas političkih profitera i nas časnih i poštenih građana.

Oni koji su palili zastavu Crne Gore u Beogradu i oni koji su ovaj bestidan čin podržali su dio iste nacionalpećinske politike devedesetih koju i dan danas zastupa Đukanović, nazivajući moje muslimane poturčenjacima, moje prijatelje Srbe i Crnogorce-izdajnicima, moje Bošnjake - balijama, moje komšije Albance - šiptarima. Sramite se gospodo nacionalšovinisti i pećinski nacionalisti svi odreda i s jedne i sa druge strane. Svaki normalan građanin Crne Gore vas se stidi i osuđuje vas", naveo je Kolić u saopštenju. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Ko si ti da kažeš ko kome šta uzima. Bolje da šutiš,plaćeniče četnički. Oteli su oni Crnogorcima a ne CRNOGORCI njima. Dosta sa vašim podmetanjima,nijesmo mi slijepi da ne vidimo čime se vi bavite. Kad si sa četnikom bečićem znamo šta možemo očekivati od tebe,gadu jedan.

Fahro

Pisi propalo druze moj. Izabrao si stranu koja te koristi kao mamac, a cemu? Pogledaj samo kako su prosli tvoji predhodnici. Nema tih Dzenana i Mirsada u CG koji bi da je zapale i daju na tacni Srbiji i SPC. Neznam dje ce ti obraz, ili je to onaj na koji sjedis?