9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavićević sam odustao, nema podršku

Politika

Comments 9

Pavićević sam odustao, nema podršku

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević neće se ponovo kandidovati za funkciju predsjednika stranke, jer za to nema podršku većine u Predsjedništvu, saznaje Pobjeda.

Redovan Kongres Crnogorske, na kojoj bi trebalo da bude biran novi predsjednik partije, biće održan u februaru.

Izvori Pobjede iz te partije navode da u stranci teku pripreme za taj događaj i da je do sada, tim povodom, održano nekoliko neformalnih sastanaka Predsjedništva.

Pavićević je, kako nam je rečeno, odluku da se ne kandiduje donio samostalno, jer je uvidio da za ponovnu kandidaturu nema podršku članstva Crnogorske.

"To je njegova lična odluka. Nije mu to niko sugerisao, već je tako sam odlučio. Činjenica je da mu u stranci nije pružena podrška za politiku koju vodi. On je pametan čovjek i jasno mu je da nema potrebe da bilo šta radi na silu", kazao je izvor Pobjede.

Vladimir Pavićević je za predsjednika Crnogorske imenovan početkom 2018. godine na drugom Kongresu stanke. Na to mjesto došao je sa pozicije savjetnika predsjednika partije, koju je do tada vodio Dragan Purko Ivančević.

Pavićević se 2017. godine iz Beograda preselio u Crnu Goru. U Beogradu se, kao potpredsjednik Nove stranke intenzivno bavio politikom i važio je za najaktivnijeg poslanika u Skupštini Srbije.

U Crnu Goru se vratio nakon što, kao treći na izbornoj listi Nove stranke, nije uspio da uđe u novi saziv Skupštine Srbije.

Turbulencije u Crnogorskoj počele su nedugo nakon što je preuzeo funkcije predsjednika partije.

Već u februaru 2019. godine Crnogorsku je napustilo devet aktivista među kojima su bila i dva dotadašnja potpredsjednika Đorđije Brajović i Zoran Mugoša.

Oni su tada javnost zvanično obavijestili da iz Crnogorske istupaju jer su, kako su tvrdili, dovedeni u situaciju da se kao borci za državotvorne i nacionalne interese Crne Gore ne prepoznaju kao dio partije u čijem su formiranju i razvoju učestvovali.

Osipanje Crnogorske nastavljeno je nedavno kada su još dva potpredsjednika Miodrag Čučka i Ivica Kaluđerović podnijeli ostavke na sve funkcije u stranci, o čemu je Pobjeda već izvještavala.

Da politika Pavićevića nema podršku članstva Crnogorske bilo je jasno nedavno kada su se odbornici te partije u Skupštini opštine Budva, neposredno nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, oglušili o poziv Pavićevića da učestvuju u raspravi lokalnog parlamenta i glasaju za usvajanje budžeta. Odbornici Crnogorske su tada, mimo naloga Pavićevića, odlučili da ne daju kvorum sjednici SO Budva.

U javnosti se spekuliše da Pavićević lično nije ni zainteresovan za dalje vođenje Crnogorske, te da ozbiljno radi na tome da se do narednih parlamentarnih izbora pridruži Demokratama, kako bi se sa izborne liste partije Alekse Bečića ponovo domogao poslaničkih klupa, ovaj put u Skupštini Crne Gore.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

danilo s.

Ako se g. Pavićević pridruži Bečiću, onda je vrlo vjerovatno da njega ne interesuju ni CG, niti Crnogorci - već poslanička plata i beneficije. Jer je, izgleda, doša u CG kada je izgubio poslničko mjesto u Srbiji i procijenio da ga više neće steći? Za to ga ne treba napadati - imamo mi takvih dosta.

Doš'o poš'o

@Banja CT, Tako je, neka se vrati u Srbiju, poznato društvo doktora nauka koje je zemlju vinulo u nebesa

DeDe

Pavićević je otpadak politickog zivota Srbije. Iskoristio je dobar tren da se infiltrira na crnogorsku politicku scenu, iz njemu dobro znanih razloga, i to u Crnogorsku, a od crnogorstva nista kod njega nema, osim crnogorskog porEkla. Dr nauka je dozvolio da bude obični ćata laznom mr nauka Becicu