18 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

29.09.

21° / 14°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

20° / 11°

Petak

02.10.

21° / 13°

Subota

03.10.

25° / 18°

Nedjelja

04.10.

23° / 18°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović - Stanković: Građani da svoje stavove iskazuju na civilizovan i dostojanstven način

Politika

Comments 2

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Vuksanović - Stanković: Građani da svoje stavove iskazuju na civilizovan i dostojanstven način

Snažno osuđujemo sve incidente koji su se desili u proteklih nekoliko dana u Crnoj Gori, poručila je predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković. 

"Pozivamo sve građane da svoje legitimne stavove iskazuju na civilizovan i dostojanstven način, a sve političke i društvene aktere da se uzdrže od neodmjerenih poruka i da svojim djelovanjem pospješuju kulturu dijaloga.

Građani Crne Gore žele da žive u slozi, zajedništvu i ambijentu međusobnog uvažavanja koje je ovih dana na ispitu zbog želje grupica ekstremista da se sukobljavamo zbog različitosti koji postoje u svakom normalnom društvu. 

Zbog toga što se nijesmo nagledali dobra kad je vladalo jednoumlje bilo koje vrste, ja, a sigurna sam i većina građana naše zemlje, na vjerske, nacionalne, političke, i svake druge različitosti gledamo kao na bogatstvo Crne Gore - nešto što nas čini jedinistvenim na svijetu. 

Građane Crne Gore je najčvršće i najbolje uvezivala zajednička nevolja, kad su pokazivali da su kadri da svoje razlike stave po strani zbog velike opasnosti", navodi ona u saopštenju. 

Sazrelo je vrijeme da se ujedinimo oko dobra, poručuje Vuksanović-Stanković. 

"Oko poruka mira i tolerancije koje ovih dana i možemo da čujemo od mnogih društvenih aktera, a da sve legitimne razlike rješavamo dijalogom, kako i priliči svakom demokratskom društvu. Na svima nama je odgovornost da te poruke suživota i međusobnog uvažavanja budu jače od poziva na obračun, prebrojavanja "naših" i "njihovih", udaranja u nacionalne bubnjeve i mržnje prema komšijama. 

Premalo nas je da bi razbijali građansko jedinstvo i da bi se poprijeko gledali, a kao društvo ćemo najveću štetu imati ako ova kriza posluži kao glavni razlog odlaska mladih ljudi, koji žele da žive u uređenom i tolerentnom društvu. Ukoliko nam škole budu prazne, ukoliko u našem društvu bude sve manje pravde i solidarnosti neće biti bitno da li su pobijedili "naši" ili "njihovi". 

Zbog svega ovoga, još jednom, pozivamo sve u Crnoj Gori da ne doprinose širenju podjela, izazivanju incidenata ili promovisanju mržnje. Puno je više onoga što nas sve zajedno u Crnoj Gori ujedinjuje, nego što nas dijeli. Budimo složni i štitimo pravo svakog našeg prijatelja, komšije i sugrađanina na različito mišljenje", navodi ona. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Krle

Nit sto znate nit sto radite za dobrobit naroda

Misko

Da to je lijepo i pomirujuce sto kazete,ali kako to objasniti SPC popovima,kada su oni jos u mracan srednji vijek i koriste vjeujuci narod za destabiliziranje drzave.Da nece SPC pomoci mladima da ne odlaze i napretku drzave.Zar ce nam SPC popovi povecati plate,unaprijediti zdravstvo i pravnu sigurnost gradjana?Oni ne razumiju Vase rijeci vec samo silu,na zalost!