11 °

max 12 ° / min 8 °

Subota

23.01.

12° / 8°

Nedjelja

24.01.

11° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

11° / 7°

Utorak

26.01.

7° / 1°

Srijeda

27.01.

7° / 0°

Četvrtak

28.01.

7° / 0°

Petak

29.01.

9° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovanović: Kampanja protiv Crne Gore dolazi iz Rusije i Srbije

Politika

Comments 0

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Jovanović: Kampanja protiv Crne Gore dolazi iz Rusije i Srbije

"Propagandna kampanja protiv Crne Gore koja je zasnovana na lažnim vijestima dirigovana je iz Rusije i Srbije", ocijenio je analitičar Digitalnog forenzičkog centra, Milan Jovanović na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo tromjesečne objave u domaćim i srpskim medijima i društvenim mrežama.

"Mislim da je veoma indikativno to što u posljednja tri mjeseca, od 35 hiljada članaka koji se bave Zakonom o slobodi vjeroispovjesti, 20 hiljada dolazi iz Srbije, što govori da neko namjerno pumpa ovaj sadržaj, a pritom se ne radi o 20 hiljada istinitih članaka", rekao je Jovanović dodajući da se postavlja pitanje - da li sama kampanja dolazi sa iste adrese.

"Napravili smo paralelu sa događajima u Ukrajini 2018. godine kada je priznata autokefalna Ukrajinska pravoslavna crkva i pokazalo se da su narativi bili identični narativima koji se sada šire u Crnoj Gori", saopštio je dio nalaza upravo sprovedenog istraživanja, analitičar DFC, Milan Jovanović.

"Šireni su narativi: da je "potrebno jedinstvo pravoslavnih naroda u borbi protiv zapada", da je "stvaranje Ukrajinske pravoslavne crkve, zapravo, udar zapada na Rusiju i pravoslavlje i treće da "Ukrajina uzima crkvenu imovinu Ruske pravoslavne crkve" što je identično onome što se čuje danas u Crnoj Gori", rekao je Jovanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR