15 °

max 15 ° / min 12 °

Srijeda

26.02.

15° / 12°

Četvrtak

27.02.

11° / 5°

Petak

28.02.

12° / 3°

Subota

29.02.

13° / -1°

Nedjelja

01.03.

12° / 6°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar vanjskih poslova Grčke sa Brajovićem:  Crna Gora je za EU lak slučaj

Politika

Tag Video
Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Grčke sa Brajovićem: Crna Gora je za EU lak slučaj

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa ministrom vanjskih poslova Republike Grčke Nikosom Dendiasom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Brajović je istakao da posjeta visokog zvaničnika predstavlja snažan podsticaj za jačanje međudržavnih prijateljskih odnosa, kao i priliku za temeljnije sagledavanje širih odnosa na Balkanu, evropsku perspektivu i izazove sa kojima se suočavaju zemlje regiona.

Predsjednik Skupštine je akcentovao parlamentarnu saradnju kojoj su posvećene obje države, kako kroz odbore i grupe prijateljstva, tako i regionalne inicijative među kojima Jadransko-jonska parlamentarna dimenzija zauzima posebno mjesto. 

Na sastanku je bilo riječi i o porukama sa upravo završenog Samita predsjednika Evropskog parlamenta i čelnika parlamenata država Zapadnog Balkana u Briselu, na kojem je učestvovao predsjednik crnogorske Skupštine.

Ministar vanjskih poslova Grčke je istakao značajan napredak Crne Gore od sticanja nezavisnosti, kojem je 2006. svjedočio kao mladi parlamentarac, i izrazio je spremnost Grčke da nastavi sa podrškom integraciji naše zemlje i Zapadnog Balkana.

„Crna Gora je za Evropsku uniju lak slučaj“ – zaključio je ministar Dendias.

Sagovornici su se saglasili da ekonomska saradnja zauzima važno mjesto na agendi bilateralnih prioriteta Crne Gore i Grčke, koju na temelju dobrih iskustava treba intenzivirati u oblastima od interesa obje države. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR