11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čanak: Odnos Srbije prema Crnoj Gori i BiH plod je iste kuhinje

Politika

Comments 1

Čanak: Odnos Srbije prema Crnoj Gori i BiH plod je iste kuhinje

Izvor: avaz.ba

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije, Nenad Čanak, u razgovoru za „Avaz“ komentarisao je aktuelna dešavanja u regionu, kao i posljednji javni duel s Vojislavom Šešeljom.

Kaže da se istupi ratnih zločinaca u medijima opravdavaju time da i druga strana ima priliku da govori, da je to sloboda štampe.

''Podsjetiću da je prvi saradnik Hitlera Rudolf Hes poslije Nirnberškog procesa ostao decenijama u zatvoru, a da nikada nije objavljena nijedna njegova fotografija. Mi imamo na televizijskim stanicama uključenje osuđenih ratnih zločinaca u program. Pa, jesu li oni na robiji ili na godišnjem odmoru'' – pita se Čanak u razgovoru za „Avaz“.

Odnos Srbije prema Crnoj Gori ili Bosni i Hercegovini Čanak komentariše na način da je sve manje-više plod iste kuhinje.

''Imamo u Crnoj Gori nastojanja da se obori proevropska vlada, odnosno da se Crna Gora „gurne“ prema Rusiji. Na taj način bi Rusi izašli na Jadran, odnosno Crna Gora bi bila njihova baza. I u BiH je Rusiji potrebno novo žarište. Temperaturu podiže Milorad Dodik posljednjim istupima o Ustavnom sudu. Rat u BiH nije završen, on je prekinut. Jer da je završen, morao bi imati neki zaključak, odnosno tačno napisano što se dogodilo kako se više nikad ne bi ponovilo'' – kaže on.

Međunarodni odnosi, tridesetak godina poslije početka i kraja ratova na prostorima bivše Jugoslavije, prema njemu, mnogo su gori i ne idu u prilog očuvanju mira. Zabrinjava ga šutnja onih koji su pobijedili u Drugom svjetskom ratu.

'' Sve je to dio jedne te iste stvari. Ljudi obolijevaju od bolesti za koje smo mislili da su pobijeđena u, recimo, 19. vijeku. Da, bolesti jesu pobijeđene, poput tuberkuloze, ali nijesu izliječene. Tako vam je, rekao bih, i s političkom higijenom. Kod nas sasvim legitimno nastupaju oni koji negiraju genocid, koji su presuđeni za zločine protiv čovječnosti. Imamo, dakle, situaciju da oni koji su pobijedili na Balkanu ne brane pobjedu, tako da se često pitam ko je uopšte pobijedio '' – ističe Čanak .

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

marko

Hvala gospodine Čanak na jasnim i poštenim konstatacijama. Medjutim moram da izrazim svoje razočarenje inertnošću Evrope. Kao mnogo puta do sada reaguju tek na svršenu stvar.