23 °

max 36 ° / min 23 °

Utorak

11.08.

36° / 23°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Činjenice i pravni propisi da budu jedini osnov odlučivanja

Politika

Comments 1

Autor: Antena M

  • Viber

DPS: Činjenice i pravni propisi da budu jedini osnov odlučivanja

Dok traje treći dan pritvora episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika Srpske pravoslavne crkve, istovremeno se odvija neviđena medijska hajka i pritisak na državne organe da ne postupaju u skladu sa pozitivno-pravnim propisima već u skladu sa očekivanjima dijela javnosti, saopšteno je iz DPS-a.

"Beogradski tabloidi i dio domaćih medija kao i pojedini opozicioni predstavnici i crkveni velikodostojnici vode medijski rat kakav nije viđen još od devedesetih godina. Sramno svjedočanstvo takvog nemoralnog i neetičkog pristupa ostaće i juče plasirana falsifikovana fotografija navodnog prebijanja dječaka od strane policije u Nikšiću.

Sve strukture koje ovih dana združeno atakuju na Crnu Goru treba da znaju da je Crna Gora država vladavine prava koja ne vodi krstaški rat ni protiv Srpske pravoslavne crkve ni protiv Srba u Crnoj Gori te da su uzaludni pritisci iz Beograda i njihovih domaćih poslušnika da utiču na sudsku odluku", navode u saopštenju.

U ovom trenutku je, dodaju, najvažnije da zakonske procedure za vođenje daljeg krivičnopravnog postupka budu ispoštovane, i da isključivo formalno pravni razlozi, oslobođeni svih uticaja i pritisaka, budu faktor odlučivanja u ovom pravnom slučaju.

"Odluka o pritvoru, kakva god da bude, biće zasnovana isključivo na zakonu, jednako kao prema bilo kom drugom građaninu naše države", zaključeno je iz DPS-a.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR