27 °

max 35 ° / min 23 °

Ponedjeljak

06.07.

35° / 23°

Utorak

07.07.

31° / 22°

Srijeda

08.07.

32° / 19°

Četvrtak

09.07.

34° / 18°

Petak

10.07.

35° / 21°

Subota

11.07.

36° / 22°

Nedjelja

12.07.

36° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković i Orav razgovarali o Budvi: Dijalog voditi u institucijama, a ne na ulici

Politika

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Marković i Orav razgovarali o Budvi: Dijalog voditi u institucijama, a ne na ulici

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom o aktuelnoj situaciji povodom nereda u Budvi i više crnogorskih opština.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je osudio napade na pripadnike Uprave policije kao direktan pokušaj urušavanja demokratskih vrijednosti i ugrožavanja mira i bezbjednosti naših građana.

''Podsjetivši da je reakcija nadležnih organa na takvo ponašanje ustavna dužnost i obaveza policije, podvukao je da će, kao i uvijek do sada, svi eventualni slučajevi prekoračenja policijskih ovlašćenja biti hitno ispitani i adekvatno sankcionisani. Predsjednik Marković je još jednom istakao otvorenost Vlade za politički dijalog i dogovor u susret predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima koji treba da se odvija u institucijama sistema, a ne na ulici", saopšteno je iz Vlade.

„Crnogorske institucije su sposobne da na adekvatan i legalan način odgovore na sve izazove, u skladu sa principima demokratije i vladavine prava. Kao lider u procesu EU integracije, Crna Gora poštuje evropske vrijednosti i standarde i bez obzira na ovakve i slične izazove, nastaviće sa svojom proevropskom i reformskom politikom, kao odgovaran partner EU“, kazao je Marković.

Predsjednik Vlade je zaključio da je u najboljem je interesu Crne Gore i svih njenih građana da se i ovi izbori sprovedu na fer, miran i demokratski način i Vlada će učiniti sve u okviru svojih nadležnosti da doprinese takvom ambijentu.

Ambasador Orav je izrazio zabrinutost u vezi sa rastućim tenzijama u Budvi i njihovim posljedicama u ostalim opštinama. Pozvao je sve političke aktere na smirivanje tenzija i na efikasnu istragu potencijalne nesrazmjerne upotrebe sile od strane policije.

Šef Delegacije EU je podsjetio i na poziv Brisela da svi politički akteri pokažu uzdržanost i poštovanje vladavine prava, kao i da se uzdrže od jednostranih radnji i odluka.

Orav je posebno istakao važnost stvaranja atmosfere koja omogućava iskren politički dijalog, kao i mirno i uredno sprovođenje predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR