13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MCP: Crkva dijeli drugima, vlast pokušava da stvori epidemiju straha

Politika

Comments 6

MCP: Crkva dijeli drugima, vlast pokušava da stvori epidemiju straha

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je kako im u ovom burnom vremenu kad se, kako navode, bore za elementarnu pravdu, pastirska briga nalaže da upozore i na opasnosti sve građane.

"Teško je živjeti u zemlji kojom tako dugo jedni isti ljudi vladaju bez potrebe za dogovorom i dijalogom oko važnih tema. Teško je biti građanin države u kojoj zakone najmanje poštuju oni koji su ih sami donosili. Mučno je biti pripadnik društva u kom su najveće zarade i najunosniji poslovi zagarantovani samo onima koji su bliski vladajućem režimu. A narodu – mrvice sa stola, kao ispunjenje one potresne biblijske slike", kaže se u saopštenju.

Navode kako je Crnu Goru, kao i cijeli svijet zahvatila epidemija smrtonosnog virusa.

“Samo što se na nju, ovdje kod nas, bezbožnom i paničnom medijskom propagandom, pokušava da nakalemi epidemija straha i međusobnog nepovjerenja. Takav strah za goli život – nikad nije bio svojstven Crnogorcima. Prirodna briga za sopstveno zdravlje i za bezbjednost bližnjih, zloupotrebljava se kako bi se pojačala represija nad slobodnim čovjekom i kako bi se širilo jednoumlje. No, pored svega toga, naše molitvene litije, na jedinstven način u Evropi, pokazuju da je narod postao slobodan, da je prestao da bude “stoka jedna grdna, dobre duše kad joj rebra puču”, saopšteno je iz MCP.

Napominju da je u ovoj situacija svima nam teško, te da će biti još teže u pogledu materijalne egzistencije. Tvrde da sudbinu većine građana dijele i sveštenici SPC- od kojih mnogi žive od socijalne pomoći Crkve, koja u stvari živi od naroda, kao i monasi koji su se i zakleli na siromašan i skroman život.

“Crkva bukvalno, sve što je stekla i što stiče svojim trudom, kao i što dobije narodnim prilozima, Crkva dijeli i dodjeljuje drugima. Naše monaštvo sve se više bavi poljoprivredom i stočarstvom, obnavljajući duhovno sebe i svetinje, kao i ostatke crkvene imovine koju država nije oduzela. Monasi i monahinje svojim trudom zarađuju svoj hljeb, sve im je zajedničko, niko od njih ne stiče za sebe ili svoje nego samo za opštu korist i služenje svima”, navode u MCP.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Posaljite im poruku

Odbranicemo ovu drzavu od klero-fasizma sve do najnuznijih metoda, ako treba.

igor

Cus kase—Tesko je zivjeti u ovoj zemlji heheh niko ve ne cera da zivite odje,siroko vam polje i ravnice serbie

Deni

Protesti 'Ne damo Avetinje' propali pa posezu za raznoraznim saoptenjima.