14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Ima istine u tome da Zapad ne želi radikalne političare u Vladi, ali nema uslovljavanja

Politika

Comments 4

Abazović: Ima istine u tome da Zapad ne želi radikalne političare u Vladi, ali nema uslovljavanja

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Nosilac izborne liste Crno na bijelo i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da ima istine u tome da Berlin, Vašington i London insistiraju na tome da u novoj Vladi ne bude radikalnih političara, ali da nema uslovljavanja.

Prema saznanjima Pobjede, iz Berlina, Vašingtona i Londona stigle su vrlo jasne poruke da bi direktnim uključivanjem ,,radikalnih političara“ u izvršnu vlast nova parlamentarna većina značajno odstupila od usvojenih principa koji favorizuju prozapadnu orijentaciju Crne Gore.

- Ima istine u tome, ali nema nikakvog uslovljavanja. Temeljni princip i važna karika pobjede na izborima je to što je URA još 11. jula izašla sa informacijom da će naredna Vlada biti ekspertska. Mislim da je to dobar politički pristup koji je relaksirao međunarodnu zajednicu. To ne znači da među političarima nema stručnjaka u određenim oblastima. To njih svakako ne eliminiše. Važno je da nemamo osobe koje na bilo koji način izazivaju neku negativnu emociju - rekao je Abazović gostujući na Televiziji Crne Gore.

On je istakao da presudan uticaj na rezultat parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nije imala Srpska pravoslavna crkva, već loša politika Demokratske partije socijalista DPS. Ne spori, ipak, ulogu crkve u izborima.

- DPS je pravio toliko loših i stupidnih poteza, kao da su to namjerno radili. Ne mogu da traže krivca u bilo kome, pa ni u mitropolitu MCP Amfilohiju Radoviću. Oni su poraženi već 2016. godine, oni su vodili lošu ekonomsku politiku i to su građani morali da primijete - rekao je Abazović.

Krivokapić prihvatljiv za premijera

On je rekao i da nema ništa protiv da nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić bude mandatar nove Vlade.

- Mi imamo Glavni odbor partije u petak pa ćemo tu donijeti neke važne odlike, ali meni lično prihvatljiv je profesor Krivokapić za novog premijera - istakao je on.

Abazović nije mogao da odgovori na pitanje da li će on i Aleksa Bečić biti potpredsjednici Vlade.

- Svoju ulogu vidim u parlamentu, ali ne moram biti ni u Skupštini, ako je to stvar kompromisa - naveo je on.

Menadžment RTCG-a da podnese ostavku

Abazović je odmah na početku gostovanja kritikovao rad Javnog servisa. On je rekao da je rezervisan prema svemu što je radio menandžment RTCG-a, te da to nije priličilo javnom servisu.

- Ono što je radio RTCG je zastiđe i antidemokratija. Njima bi pozavidio i Pink koliko su bili antidiskriminatorski. Nadam se da je ovo posljednje gostovanje na ovakvom Javnom servisu. Ovo je televizija u koju nijesmo pozvani tri godine, liše predstavljanja lista. Nadam se da se od dna može ići gore - rekao je Abazović.

On je poručio da bi menadžmentu RTCG-a najbolje bilo da podnese ostavki "i ne potežemo za smjenama koje moraju biti neminovnost".

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

Pročitaj ovaj link je extra POUČAN, https://www.antenam.net/istorija/171489-tradicija-etnickog-ciscenja Pročitaj ga ako za Boga znaš. NAŠA REALNOST. NEKA JE VJEČNA CRNA GORA

Crnogorka

Da se nijesi precijenio. Nema uslovljavanja. Bićete vi manji od makovog zrna. Ne da nema uslovljavanja, nego ćete da slušate kao mala djeca, kao i do sada, inače letite, kao što ste i došli. Meni samo nije jasno kako im je Milo vjerovao i kako su njega prevarili. Ali izgleda da je to politika.

Jelena

Abazovicu ti si podrška radikalnim strujama u Crnoj Gori ,potpomognut si iz Srbije, Krivokapica postavljati na ključnom mjestu, apsurd ,nažalost ,frustracije tvoje prema programu koji je vodila DPS elita, nikada nećete dostići.Krivokapicu svakog dana flašu šljive daj da ti vodi vladu. Sramno i Jadno