15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 8°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šta bi sa ekspertskom Vladom, kreči li Abazović krajnje desničarske koalicione partnere

Politika

Tag Video
Comments 19

Šta bi sa ekspertskom Vladom, kreči li Abazović krajnje desničarske koalicione partnere

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon posljednjih objava medija da bi lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić mogao biti novi premijer a lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić predsjednik Skupštine, na društvenim mrežama je pokrenuta lavina komentara i glavno pitanje - šta bi sa ekspertskom Vladom?

Veliku pažnju izazvalo je i gostovanje Dritana Abazovića na Javnom servisu, u kojem je potvrdio da Zapad ne želi radikalne političare u Vladi, te da nema ništa protiv da Krivokapić bude premijer. Tu izjavu mnogi su doživjeli kao ponovno uplitanje SPC u politiku, odnosno rješavanje kadrovskih pitanja.

Politikolog Ljubomir Filipović na Fejsbuku navodi - kako smo od eksperstske vlade stigli do manjinske vlade DF i Demokrata podržane od strane URA?

"Osim što je Milo Đukanović sproveo genocid u Srebrenici i pružao utočište Karadžiću i Mladiću, što još da mu pripišemo da bi Dritan do kraja umirio savjest zbog koaliranja sa nosiocima ideologije koja bi ponovila sve ovo?

Podsjetiću vas na jednu tribinu od prošle godine, organizovanu u prostoru Srpske Kuće, gdje je bio i izborni štab koalicije Zdravka Krivokapića:

“Nakon što se prije pola godine Ratko Mladić telefonom uživo uključio u program beogradske Hepi televizije i izgovorio čuveno ,,Ljubi vas deda Ratko”, slična stvar desila se prije nekoliko dana u Podgorici.

Drugi osuđeni bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić uživo se telefonski uključio u tribinu o stvaranju Republike Srpske koja se održavala u Srpskoj kući. Na tribini je govorio njegov ratni saradnik, koji je odležao kaznu u Hagu, Momčilo Krajišnik, bivši predsjednik Skupštine Republike Srpske. On je rekao da je Karadžić najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske a njen prvi predsjednik potom preko telefona ponovio svoje ranije tvrdnje da se država i djeca rađaju u krvi. Mediji prenose i da je govor Karadžića prekidan aplauzima prisutnih na tribini a Krajišnik mu je na kraju poručio da "prestane tamo da se izležava i dođe ovamo jer imamo mnogo važnijih poslova”.” (Izvor: DW na srpskom", navodi se u postu Filipovića.

Političar i politički analitičar iz BiH, Reuf Bajrović komentarisao je sinoćnje gostovanje lidera koalicije "Crno na bijelo" Dritana Abazovića, rekavši da je on jedan od najvećih revizionista koji su se ikada pretvarali da su liberalni.

"Ovo je krajnje sramotno krečenje njegovih krajnje desničarskih koalicionih partnera", prokomentarisao je Bajrović uz objavu snimka iz emisije.

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

Montenegro

Anteno M, uputite pitanja PR sluzbi Evropske komisije i USA ambasadi u PG , kao i svim medjunarodnim tijelima za pitanja medija i slobode govora, za stav povodom vec brojnih prijetecih poruka i otvorenih i prikrivenih, kako novinarima, tako i ostalima, od strane nove vlasti..

Hunter6

@Đoko Orlandić Kako kaze ona stara izreka: "Daj covjeku malo moci ili novca pa ces jasno vidjeti s kim imas posla." Crbski Cetnik, kako ga vabe njegova braca cetnici, je sve jasno objasnio.

CG1

Abaz je sinoć pokazao da je obična pačarva u rukama fašista i sekte spc. Vi, koji ste mu dali glas, a nijeste za njegov savez sa spc i četnicima, tražite da Vam vrati mandate! On je veliki izdajnik, plaćenik i mrzitelj naše Crne Gore!!!!!