17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS neće u Krivokapićevu vladu: Podržavaćemo sve reformske procese

Izvor: BS

Politika

Tag Video
Comments 34

BS neće u Krivokapićevu vladu: Podržavaćemo sve reformske procese

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni odbor Bošnjačke stranke, koji je zasijedao u Rožajama, odlučio je da ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića. 

Kako saznajemo, samo jedan član GO je bio uzdržan. 

Antena M prethodno je objavila da je većinsko raspoloženje na Glavnom odboru bilo da ta stranka ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv Krivokapića. 

U zvaničnom saopštenju stranke stoji da je GO razmotrio aktuelnu političku situaciju.

"GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana.

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi.

Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unapređenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržaćemo sva zakonska rješenja u tom pravcu.

Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće vlade", navode u saopštenju. 

Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

"Bićemo partneri u svim budućim projektima vlade usmjerenim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore", navode u saopštenju. 

Krivokapić se, podsjetimo, sastao u petak sa predsjednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem, sa kojim je vodio pregovore o učešću manjinskih partija u novoj vlasti.

Husović je ranije izjavio da se na ovim izborima desila promjena na političkoj sceni u Crnoj Gori, koju oni kao ozbiljna politička stranka poštuju.

"Podržavajući izbornu volju građana, poslanici Bošnjačke stranke su glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine. Takođe, naša podrška biće neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini", naveo je ranije Husović. 

Na današnjoj sjednici GO je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Komentari (34)

POŠALJI KOMENTAR

Ab_Ovo

@Adnan Bravo, svaka cast za odbranu casti Otadzbine (za razliku od ljigavih prodanih dussa)

europeac

@Adnan I ti si ga (LJUBORUKA) prokužio. Sad će ljuboruk navaliti na ostale partije koje imaje 1 ili 2 zastupnika. Kako ga koja bude odašovila tražit će drugu i tako redom. Nadam se da niko od opozicije više neće izdati Crnu Goru, a i svoje glasaće. NEKA NAM JE VJEČNA CRNA GORA

europeac

@Komita Prijatelju TVOJA IDEJA ZA UPIS JE EXTRA, ali nije mi poznato dali se to sukobljava sa zakonskim i ličnim interesima, muslimana, katolika, židova, roma, srba i drugih. Da se svi izjasnimo kao CRNOGORCI koji je osjećaju kao svoju domovinu, to bi bila 100% pobjeda nad srbaljima VJEČNA JE CG