Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I albanska koalicija odbila Krivokapićev poziv: Ne možemo u Vladu sa onima koji žele (veliko)srpsku Crni Goru

Izvor: Screenshot/Fatmir Đeka

Politika

Tag Gallery
Comments 25

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

I albanska koalicija odbila Krivokapićev poziv: Ne možemo u Vladu sa onima koji žele (veliko)srpsku Crni Goru

Albanska koalicija "Jednoglasno" odbila je poziv mandatara Zdravka Krivokapića za razgovor o ulasku u novu Vladu. Nakon konsultacija unutar koalicije zaključili su da bi to, kako su naveli, bilo gubljenje vremena.

"Jer, mi ne možemo biti dio vlade Crne Gore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo", naveli su, između ostalog, u odgovoru Krivokapiću.

Kao glavne razlike navode da te stranke nijesu između ostalog, glasale da Tuzi budu samostalna opština, nijesu glasale za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, državu Kosovo nazivaju lažnom, ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru, a njihovi čelnici u 21. vijeku sanjaju o zauzimanju Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, a članstvo u NATO nazivaju greškom.

Kako su dodali u odgovoru Krivokapiću, osim svega toga, oni koji će biti u novoj Vldi, podržavaju pokušaje prisvajanja zajedničkih svetinja, kojim SPC udara u temelje multietničke i multikonfesionalne realnosti u Crnoj Gori.

Podsjetimo, juče je Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da BS ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića. 

Komentari (25)

POŠALJI KOMENTAR

Eagles

Bravo Albanci u Vasem stilu, bez uvijanja u rukavice. Svaka Vam cast na patriotizmu, popricajte i Djeljosajem ako mozete... on je ?

Krsto

Bravo braco.Nek je vjecna Crna Gora Bravo vëllazerit, qoftë i përjetshëm Mali i Zi