2 °

max 11 ° / min 0 °

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

13° / 8°

Subota

05.12.

14° / 10°

Nedjelja

06.12.

15° / 11°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novović: Abazović potvrdio status zelenog populiste

Izvor: DPS

Politika

Comments 6

Autor: Antena M

  • Viber

Novović: Abazović potvrdio status zelenog populiste

 “Pobjednik septembarskih parlamentarnih izbora”, kako sebe slavodobitno naziva, lider URA-e Dritan Abazović demonstrirao je juče i neznanje i bogat spektar ideja zelenog populizma, poručuje Radule Novović iz DPS-a. 

"Nakon njegovog nastupa postalo je jasno da Dritan Abazović sa uvjerljivošću kojom brani zelene ideje ne bi bio ozbiljno razmatran ni u žirijima koji odlučuju o tekstovima sa tom tematikom, a kamo li u političkim krugovima koji se zalažu za čistiju planetu.

Abazović je napravio niz ozbiljnih političkih faulova, koji se tiču i bezbjednosti države, ali i razumijevanja pitanja zagađenja životne sredine.

Prvo, na opšte čuđenje svih mislećih, Abazović je predložio da naša vojska štiti svoju sredinu i vježba na terenima u regionu?!

Tom tezom Abazović je poslao poruku da Vojska Crne Gore ne može da se uvježbava na svojoj teritoriji, čime je narušen integritet Vojske i njenih rukovodećih i obavještajnih struktura. Treba li mi da kažemo kako ozbiljni sistemi nazivaju one koji žele da oslabe vojne i bezbjednosne potencijale svoje zemlje?", navodi Novović.

Poručuje da je Abazović izjavama potvrdio status zelenog populiste.

"Najprije je saopštio da bi Vojska umjesto na svojoj, mogla da se uvježbava na tuđoj teritoriji u regionu.

Da zaista vjeruje da Vojska Crne Gore vježbom zagađuje sredinu, i da zaista nije zeleni populista, Abazović bi valjda tvrdio da je zagađenje i tuđe sredine zapravo zagađenje sopstvene planete.

Abazović pokazuje da zelene ideje zloupotrebljava prema trenutnim ciljevima.

Eto na šta su ga upozoravali mentor i profesori iz Sarajeva. Njima je bilo jasno da će sve što je kod njih naučio baciti pod noge zarad vlasti. Kako drugačije objasniti da Dritan brani životnu sredinu samo tamo gdje ima naroda? Kako razumjeti to da ono što je zagađivanje na Sinjajevini, gdje ima naroda, nije zagađivanje sredine u djelovima Crne Gore u kojima nema stanovnika? Jasno je da Abazović ne razumije osnovne pojmove - ne zna šta znači bezbjednost, ne zna šta je izdaja a ne zna ni šta je životna sredina.

Jedino primjećujemo da je ovom zelenom populisti teško da sa dvije noge ostane na planeti Zemlji, već je sebe lansirao u političke visine, sa kojih ne uočava koliko je providan njegov politikantski narativ", navodi Novović. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Ljiljana

@Tajfun Pa Driton i jeste neprijatelj CG. I to ozbiljan neprijatelj.

Logika interesa

@Tajfun Gledati krupnu sliku i stvari postaju kristalno jasne. Ne moze velikosrbima odgovarati nikakvo jacanje armije, policije niti ANB Crne Gore. Nije li logicno ?

Zelena prevara

Da bi se bolje razumjela slike, atribut "zelene" stranke sluzi iskljucivo da dobije podrsku izvjesnih politickih krugova u Njemackoj. Drugi dio URE je cvrsto vezan za velikosrpske interesne krugove - u Beogradu, SPC, VIjesti, stranke u CG