14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lideri DF traže Krivokapiću da vrati mandat jer im je saopštio da ih ne želi u Vladi?

Izvor: DN

Politika

Comments 16

Lideri DF traže Krivokapiću da vrati mandat jer im je saopštio da ih ne želi u Vladi?

Izvor: CdM/Vijesti

Autor: Antena M

  • Viber

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić ne želi da u novoj vladi ministri budu trojica lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, tvrde izvori CdM-a bliski Krivokapiću.

Navodno, kako tvrde izvori CdM-a, Krivokapić želi da se okruži ljudima koji nemaju balast političke istrošenosti, sudskih postupaka, kako zbog domaće tako i zbog međunarodne javnosti.

Izvori CdM-a tvrde da su sve zategnutiji odnosi na relaciji DF-Krivokapić, ali i da sastavljanje Vlade, koja je trebalo da bude ekspertska, ide sve teže. 

Vijesti prenose da se Krivokapić sastao sa Kneževićem i Mandićem (sastanku nije prisustvovao Medojević), te da im je saopštio da oni ne mogu biti u Vladi, između ostalog i jer je on nakon izborima obećao da će Vlada biti ekspertska.

Knežević i Mandić su, prema saznanjima Vijesti, odgovorili da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da i oni personalno budu u novoj Vladi.

Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat, a da će oni tražiti novog mandatara.

Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se saglasio sa ocjenom da su lideri DF dominantno doprinijeli rezultatu, ali da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF.

Sastanak je završen na tim pozicijama, a Mandić i Knežević su najavili da će razgovarati sa vođstvom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA sa namjerom da dođu do dogovora oko nove vlade sa drugim premijerom.

Taj prijedlog navodno se i ranije našao na stolu, ali su ga Demokrate i URA odbacile.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Krsto

Mandic Knezevic i Medojevic cine trojni pakt bas kao Hitler Cvetkovic i Macek..A tu su u svjedoci Amfilohije i Dritan kao Regent Pavle Karadjordjevic i Ivo Andric tada Ambasador kraljevine YU u Berlinu..i ovaj pakt ce proci kao i onaj prvi..i jednako sramotno ce se pominjati

Montenegrina

Dobro bi bilo da Krivokapić vrati mandat ali ne iz razloga koje navodi ova trojka.Navode kao razlog da moraju biti u vladi to što su terorisali crnogorski narod mesecima i godinama.A mandatar kao lutka na koncu trenutno sluša "svog Boga" iz lutkarskog pozorišta.Srecom,brzo će kraj pozorišta!

europeac

@HNovi Naj bolje bi im bilo da to završi Milo. NEKA JE VJEČNA CRNA GORA