22 °

max 22 ° / min 13 °

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 13°

Četvrtak

16.05.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorski pokret: Datum zakazivanja sjednice Skupštine poziva na intervenciju cjelokupnu javnost

Politika

Comments 3

Crnogorski pokret: Datum zakazivanja sjednice Skupštine poziva na intervenciju cjelokupnu javnost

Autor: Antena M

  • Viber

Posljednja uvreda upućena ovoj zemlji i svim civilizovanim i lojalnim građanima prelila je čašu, saopštili su iz Crnogorskog pokreta.

"Ona priziva intervenciju cjelokupne političke, naučne i kulturne javnosti koja mora ustati u odbranu najvećih vrijednosti na kojima počiva naše društvo - slobode, dostojanstva i suvereniteta zemlje. Skupštinska većina je zakazala śednicu Skupštine na kojoj treba da se izabere crnogorska Vlada za 24. novembar, stodrugu godišnjicu Podgoričke skupštine koja je počela da zasijeda upravo toga dana 1918. godine. Ovim aktom ona, ustvari, interpretira istoriju s početka XX vijeka, s namjerom da legitimiše istovjetne anticrnogorske političke ideje i ideologije u sadašnjosti", naveli su u saopštenju iz CP:

U konačnom, kako dodaju, namjerava da njime legitimiše istovjetno pravo takvoga djelovanja u sadašnjosti.

"Takvim odnosom prema svojoj državi pomjerili su granice morala, aklamirajući veleizdaju kao primjer kako se treba odnositi prema domovini i poželjan način ponašanja. Očito, da skupštinska većina, ubrzo i vladajuća, postaje skupina opasnih ljudi opasnih namjera, koja ismijava i vulgarno vrijeđa naš patriotizam, i uopšte naša ośećanja prema domovini. Što je razumljivo jer pravi političke platforme u metropolama stranih država, koje ugrožavaju suverenitet ove zemlje", smatraju u Crnogorskom pokretu.

Očito, smatraju u CP, Srbija koristi političku situaciju da ustoliči svoj uticaj u zemlji preko te iste buduće vlasti i Crnu Goru dovede u kolonijalni status.

"Ovakav odnos skupštinske većine, koja datumom izbora Vlade namjerava da komemorira Podgoričku skupštinu, prijetnja je postojanju same Crne Gore koja zahtijeva odgovor. Za sada u simboličkoj ravni ali navodi na zaključak da će ubrzo i u stvarnoj. Zato se moramo okupiti oko vrijednosti koje čine okosnicu svakoga civilizovanoga društva da bi smo spriječili  slom države i pad u ropstvo beogradskih centara moći. Ne smijemo dozvoliti da zemlja bude simbol nasilja na demokratijom, Crnogorcima i nacionalnim manjinama. Zato još jednom pozivamo sveukupnu crnogorsku jasnost da javno ustane u odbranu dostojanstva, slobode i suvereniteta zemlje, dok još nije kasno", zaključili su u saopštenju.

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Komita1918

Citat tačke 1 završnog dijela odluke: ODLUKA Velike Narodne Skupštine Srpskog Naroda u Crnoj Gori, donijeta na sjednici od 13. novembra 1918. g. u Podgorici (ovo je po starom kalendaru) 1. Da se Kralj Nikola I. Petrović Njegoš i njegova dinastija zbaci sa crnogorskog prijestola Treba li komentar.

Baba

Tako to biva, kad se previše sniva i kada se čitaju samo brojevi na bankarskim računima. DA JE VJEČNA!!!

europeac

UH, VRH VRHOVA ZLA. Da normalan čojk ne povjeruje u ovu igru bez granica.