8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Mojkovac: Neprimjerene i zlonamjerne ocjene ambasadora Božovića

Politika

Comments 1

DPS Mojkovac: Neprimjerene i zlonamjerne ocjene ambasadora Božovića

Autor: Antena M

  • Viber

Na krajnje neprimjeren način i zlonamjerno, iskrivljujući istorijske činjenice, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, bavi se temom Mojkovačke bitke, saopšteno je iz OO DPS Mojkovac.

"Tada, kao malo ko u istoriji, žrtvovali su se Crnogorci za ideale slobode i spas susjedne države Srbije. Žrtvovali su se da bi pomogli srpskoj vojsci i sačuvali je od totalnog uništenja. Pri tom ne mareći za sopstvene žrtve. Eto to su istorijske činjenice.

Na žalost, istorijska je činjenica i da su Crnogorci, poslije ove i ovakve bitke, ostali bez svoje države, kao i bez svoje slobode, u političkom smislu te riječi. Ali je sloboda ponovo vraćena kroz obnovu državne nezavisnosti 21. maja 2006. godine", navode u saopštenju.

Volja i potreba crnogorskog naroda - da odbrane svoju zemlju i njenu slobodu - bila je jednaka tada, početkom XX i na dan istorijskog referenduma u XXI stoljeću, dodaju.

"Sve ostalo su zlonamjerna tumačenja kojima su se bavili mnogi, a evo im se priključio i ambasador Srbije koji službuje u nezavisnoj državi Crnoj Gori. Zato dodatno zabrinjava što se Božović, umjesto diplomatijom, bez pardona bavi politikom i prekrajanjima istorije, pokušavajući praviti paralelu između dva nespojiva događaja - Mojkovačke bitke i Podgoričke skupštine.

Demokratska partija socijalista, kao državotvorna stranka koja je dominatno iznijela ideju o obnovi crnogorske nezavisnosti, neće dozvoliti ovakva iskrivljavanja istorije, bilo od koga ona dolazila.

Ovo poručujemo baš iz slobodarskog i antifašističkog mojkovačkog kraja, koji i danas baštini sjećanje na tu slavnu epopeju, i na njene aktere", zaključuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

STODVADESET HILJADA SRPSKIH SOKOLOVA BJEZI PREKO ALBANSKIH PLANINA OD NEVJEROVATNE AUSTROUGARSKE SILE KOJU PET HILJADA CRNOGORACA TOLIKO UNAKAZI DA IM SE KOMANDANT UBIO.JUNACKA SRPSKA VOJSKA SE NEKOLIKO GODINA ODMARALA OD TE BJEZANIJE A ONDA SU KRENULI U OSLOBADJANJE PG I BD SA STRAHOVITIM GUBICTCIM