1 °

max 5 ° / min -1 °

Subota

16.01.

5° / -1°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP: Božović persona non grata, da napusti Crnu Goru

Politika

Comments 38

Autor: Antena M

  • Viber

MVP: Božović persona non grata, da napusti Crnu Goru

U skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je danas ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića za personu non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz MVP.

"Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao 'oslobođenjem' i 'slobodnom voljom' crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo.

Time je, takođe, unizio i najviše zakonodavno i predstavničko tijelo - Skupštinu Crne Gore, koja je 29. novembra 2018 g. usvojila Rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine kojima je ukinut dotadašnji suverenitet Crne Gore, njena teritorija prisajedinjena Kraljevini Srbiji i nasilno detronizovan kralj Nikola Petrović Njegoš.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je o ovome na uobičajeni način, notom, obavijestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a nota će biti uručena i ambasadoru Božoviću", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (38)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

@Gojko Sjećam te se Gojko ko sad, hvalio si se da si Crnogorac, ali da su ti dali nekakve dukate (zlatne) da budeš SRBALJ i da glasaš za ukidanje Crne Gore. Vjerujem da i sada trošite te dukate, ako ti se nisu na zlo dali. NEKA JE VJEČNA CRNA GORA.

Rob Roy

NAJGORE JE PSETO KOJE IZ KOMŠIJSKOG DVORIŠTA LAJE NA SVOJE DVORIŠTE!

Bajo

@Gojko Ti si bio . Ali nije bio kralj Nikola , nije bila Vlada . Nije bio Ustav . Samo ti sa bagrom zasticen olosoma i bajonetima Koste Pećanca . Sramotniče .