8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo: Crnu Goru je napala njena Vlada, građani Crne Gore na noge!

Politika

Comments 18

Mihailo: Crnu Goru je napala njena Vlada, građani Crne Gore na noge!

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolit CPC Mihailo apeluje na političke partije, nevladine organizacije, javne, naučne i kulturne poslenike i crnogorska udruženja u rasijanju da organizovano i zajednički ustanu u odbranu slobode i nezavisnosti države koju je, kako kaže, napala njena Vlada.

"Namjerava da iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti ukloni članove koji temelje pravni osnov da se nezakonito prepisana crkvena imovina na Srpsku crkvu, odnosno, državu Srbiju ponovo uzakoni na crnogorsku državu.

Tim okupacionim i velizdajničkim aktom više od 50 kvadratnih kilometara crkvenoga zemljišta, 650 crkava i oko 60 manastira biće upisano na Srbiju", navodi u saopštenju Mihailo.

Naša zemlja će se, dodaje, tako dovesti u kolonijalni položaj a građani Crne Gore u status crkvenih kmetova.

"Pozivam poslanike vladajućih stranaka da prije nego što dignu ruku za usvajanje tih izmjena razmisle o razmjerama posljedica takve odluke, koje neće ostati bez odgovora. Velikim se bogom kunemo da mi, potomci slobodara koji su handžarom i džeferdarom branili slobodu, nećemo biti ničiji kmetovi.

Građani Crne Gore, i vi u zemlji i vi u rasijanju, na noge!

Organizovano i civilitovano ustanite pred domaćim i međunarodnim institucijama u odbranu državnog suvereniteta i slobode!

Sad ili nikad!", poručuje on u saopštenju.

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Roksana

@Alkibijad, koji "kontinuitet"? Od 1918.??? Od dana kad je CPC "utopljena" silom bajoneta? Koji "kontinuitet"??? To su ČINJENICE koje niko ne može osporiti, naročito ne Srpska crkva. Oteto se mora vratiti na bilo koji način!!!

Alkibijad

@Vanja U Crnoj Gori postoji registar vjerskih zajednica u koji su evidentirane sve postojeće vjerske zajednice osim SPC. Jedino se od SPC tražilo da se registruje kao novoosnovana vjerska organizacija, kao bilo kakva sekta, čime bi bio prekinut kontinuitet i SPC bi izgubila pravo na svu imovinu.

Vanja

@dejo Stoji sve sto si napisao za Mila, ali ovdje je rijec o tome da zelimo za SPC iste arsine kao sto ih ima i Srbija, tamo je registrovana, zasto u CG ne bi bila, ili se boje da svetinje nisu njihove?