17 °

max 17 ° / min 10 °

Srijeda

17.04.

17° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlahović kod Pape

Politika

Tag Gallery
Comments 17

Vlahović kod Pape

Autor: Antena M

  • Viber

Papa Franjo primio je danas Miodraga Vlahovića, crnogorskog ambasadora pri Svetoj Stolici, povodom objavljivanja prvog toma “Monumenta Montenegrina Vaticana”, koji je posvećen Konkordatu između Crne Gore i Svete Stolice iz 1886. godine.Uz posebni primjerak knjige, ambasador Vlahović je papi Franju predao i pismo predsjednika Đukanovića u kojem, pored ostalog, stoji:

“Konkordat iz 1886. je potvrdio razumijevanje i poštovanje tadašnje Knjaževine Crne Gore prema vrijednostima i principima koji i danas, u savremenom i demokratskom svijetu, predstavljaju osnov pravednog društva - međusobno poštovanje i suživot različitih nacija i vjera, što je dio najbolje crnogorske tradicije, na koju se veoma ponosimo i na kojoj temeljimo našu građansku, evropsku i multietničku demokratiju.”

U polusatnom razgovoru, sagovornici su razmatrali najnovija dešavanja i procese u Crnoj Gori i na prostorima Balkana, a osvrnuli su se i na evropske prilike i događaje u SAD, kao i na neka pitanja bilateralnih odnosa i saradnje između Svete Stolice i naše zemlje.

Papa je zahvalio na poklonu i pohvalio projekat “Monumenta Montenegrina Vaticana”, za koji je Vlahović istakao da predstavlja samo prvu knjigu iz buduće edicije, koja će sadržati dokumente o crnogorskoj istoriji iz tri vatikanska arhiva.

Na kraju razgovora poglavar Katoličke crkve je poklonio našem ambasadoru svoju najnoviju knjigu - o svijetu poslije pandemije - pod nazivom “Da ponovo sanjamo”.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

drago1

Đoko i ostali! Dzabe kukate. Nema nista od toga sto vi zelite. 4 godine ce ovi biti na vlasti. I otkrice sve malverzacije i mislim da ce dosta vas promijeniti misljenje. Iznenadit ce te se, ili mozda necete? A to "fašizam" je sramota sto pisete. Pravite se pametni a ni blizu toga nise. Lupetate.

Stana Djurova

@Đoko Orlandić viđećemo za te njihove topove i teknove!? Umisju rupu svi odu samo kad se crta podvuce, a morala bi jer ovo sto cine sada cisti je fasizam.

Mike, but Pompeo

@Đoko Orlandić Majk Pompeo, Djoko!