0 °

max 5 ° / min 0 °

Subota

16.01.

5° / 0°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović: Više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje

Politika

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Šehović: Više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje

Poslanik SD-a Damir Šehović kazao je da je više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje, odnosno nezakonito raspolaganje budžetskim sredstvima.

"Komedija sa aktom o privremenom se finansiranju nastavlja! Vlada i dalje krije akt na osnovu koga će primijeniti ovaj institut, ali je donijela Rješenje za januar, kojim se potrošačkim jedinicama odobravaju sredstva do iznosa 1/12 stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini

Kako čak 7 od ukupno 12 ministrstava nijesu prepoznata Zakonom o budžetu za 2020. godinu, privremeno finansiranje se na njih ne možete primijeniti, čime je više od polovine javnog sektora uvedeno u NEZAKONITO FINANSIRANJE, odnosno nezakonito raspolaganje budžetskim sredstvima", napisao je Šehović na Tviteru.Ne može se, kako je dalje naveo, dodjeljivati 1/12 stvarnih izdataka "iz prethodne fiskalne godine potrošačkim jedinicama koja prošle godine nijesu ni postojala."

"O kojim stvarnim izdacima govorimo za 7 ministarstava koja prošlogodišnji budžet ne prepoznaje?! Još jedan “ekspertski” odrađen posao.

Član 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti je jasan, jednako onako kako je jasna i odgovornost ministra finansija za izvršenje budžeta države, propisana članom 39 istog zakona. P.S. Šta ćemo sa 11 dana koji nijesu pokrivena rješenjem??? Ko će za to da odgovara", naveo je Šehović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR