15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 8°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kuliš: Nijesam saglasna sa razlozima za moj opoziv

Izvor: Pobjeda

Politika

Comments 6

Kuliš: Nijesam saglasna sa razlozima za moj opoziv

Izvor: pobjeda.me

Autor: Antena M

  • Viber

Vera Kuliš, ambasadorka Crne Gore u Njemačkoj, koju je Vlada Zdravka Krivokapića nedavno opozvala, kazala je da se tokom današnjeg razgovora sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem nije saglasila oko razloga koji su navedeni za njen opoziv. 

"Tačno je da je ministar vanjskih poslova u razgovoru koji smo imali pokušao da prezentira razloge za moj opoziv, sa kojima se, međutim, nijesam mogla složiti", kazala je u izjavi za Pobjedu ambasadorka Crne Gore u Berlinu, komentarišući susret sa ministrom vanjskih poslova.

Kuliš je istakla da je takođe tačno da imaju različite poglede u odnosu na ustrojstvo i zadatke diplomatske mreže. 

"Ako ministar bude javno prezentirao konkretne razloge opoziva i ja ću, naravno, saopštiti svoje stavove tim povodom", kazala je Kuliš.

Podsjećamo, Radulović je kazao da je tokom sastanka sa Kuliš imao priliku da joj objasni razloge za opoziv i naveo da će to učiniti i premijer tokom razgovora sa njom.

Na pitanje Pobjede da li je promijenio mišljenje da je Kuliš nanijela štetu državi, imajući u vidu da je bila dio delegacije tokom Radulovićeve posjete Berlinu, ministar je kazao da za Kuliš nije rekao da je nanijela štetu državi.

"Kada je u pitanju gospođa Kuliš, moram da vas razočaram, jer nikada nisam to rekao. Razgovorao sam sa premijerom, i kada je pomenuo štetu koji su nanijeli ambasadori, rekao je da se radilo o nematerijalnoj šteti.

Kako god, volio bih da kažem da gospođa Kuliš jeste karijerni diplomata i bila je vrlo aktivna ovdje u Berlinu. Imao sam priliku da na tet-a-tet sastanku sa gospođom Kuliš, objasnim razloge za njeno povlačenje i naravno premijer će takođe na sastanku dati dalja objašnjenja", rekao je Radulović. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Aristos

"Što, pogani, od ljudi činite? Što junački ljude ne smaknete, što im takve muke udarate? "( (Njegoš - GV)

SerdarŠćepan

Kakav ronmo od ovog nepismenog apostola!

Poenam_Dei

Dama. Kulturna, obrazovana, stručna, sa manirima dostojnim pozornice diplomatije. O tzv. ministru apostolu ne postoji dovoljno ružna riječ da ga opiše.