13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ozan: Crna Gora ima ključnu ulogu u održavanju mira na Balkanu

Politika

Comments 2

Ozan: Crna Gora ima ključnu ulogu u održavanju mira na Balkanu

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora ima ključnu ulogu u održavanju mira na Balkanu, ocijenila je turska ambasadorka Songul Ozan, dodajući da njena zemlja u Crnoj Gori vidi povjerljivog partnera i saveznika u NATO-u.

Ozan je, u razgovoru sa potpredsjednicom Skupštine Brankom Bošnjak, kazala da se kontinuitet dobre saradnje, posebno u oblasti ekonomije mora nastaviti i u budućem periodu.

“Ali i podstaći i osnažiti crnogorski preduzetnici da ulažu i investiraju u Tursku, kako bi međusobno jačale ekonomije obje države”, istakla je Ozan.

Ona se osvrnula i na više od 120 razvojnih projekata koji su realizovani u Crnoj Gori u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, među kojima su najznačajniji opremanje Urgentnog centra i donacija Kliničko bolničkom centru Crne Gore. Turska ambasadorka je čestitala Bošnjak na izboru za prvu potpredsjendicu Skupštine u istoriji Crne Gore i rekla da je spremna da aktivno pomogne u aktivnostima koje se tiču promovisanja ženskih prava.

Bošnjak je istakla problem niskog stepena zastupljenosti žena na mjestima odlučivanja, ali i njihovoj ugroženosti u Crnoj Gori i na području Balkana.

“Najveće bogatsvo Crne Gore je multietnički sklad koji pokušavaju narušiti određene strukture provokacijama u predizbornoj kampanji”, ukazala je Bošnjak.

Tim povodom, sagovornice su se saglasile da takav vid provokacije moraju osuditi svi politički činioci i javnost, te da pravosudni organi u što kraćem roku moraju pronaći počinioce.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Ako Crna Gora u ovakvom stanju u kakvom je od 30.08.2020. ima ključnu ulogu u očuvanju mira na Balkanu onda je Balkan ugrožen kao što je bio 90.-tih. A svi vi ste dali nesebičan doprinos tome montirajući ovu klerofašističku vladu.

Volim ze zeleno

Možda u istoriji nezavisne Crne Gore od 2006 godine, jer je na mjestu podpredsjednice skupštine Crne Gore svojevremeno bila i gospođa Perović iz LSCG.